NY SMARTPHONE SÆTTER EKSTRAORDINÆRE STANDARDER FOR MOBILFOTOGRAFERING

Skal du have fingrene i milepælen inden for smartphones? Huawei lancerer i samarbejde med den tyske kamera-pioner Leica den nye Huawei P20 Pro – flere førende eksperter kalder det verdens bedste smartphonekamera. Euroman har ladet sig udfordre og for første gang skudt en hel fotoserie kun ved brug af en smartphone. Resultatet er imponerende.

Håndtering af høj iso-værdi og indstilling af blænde og lukketid i jagten på den perfekte dybdeskarphed. Du tænker nok allerede på et spejlreflekskamera. Det er dog ikke det tunge kamerahus med lang linse, din opmærksomhed skal vendes mod, men derimod bannerføreren inden for smartphone-kamera. Huawei har i samarbejde med Leica skabt Huawei P20 Pro, som formand for TIPA (Technical Image Press Association), Thomas Gerwers, kalder en milepæl i udviklingen af kvalitetsfotografering inden for smartphones – ikke dårligt, vel?
For nylig udfordrede Huawei vores Senior Fashion Director, Frederik Lentz Andersen, til at skyde en hel fotoserie til Euroman udelukkende ved brug af Huawei P20 Pro: ”Da jeg nævnte, det kunne være sjovt at tage udfordringen op, var det umiddelbart et no go fra vores Art Director – der blev sået tvivl, om hvorvidt en smartphone kan levere billeder i høj nok kvalitet til vores trykte magasin”, fortæller Frederik Lentz Andersen, der alligevel greb udfordringen og skød en hel serie med den danske musik-darling, Christopher, kun ved brug af Huawei P20 Pro.

”DEN VILDESTE BEFRIELSE”

Huawei P20 Pro tilbyder et banebrydende kamera, der som det første i verden har hele tre Leica-linser og kunstig intelligens, der identificerer og adskiller objekter og omgivelser og dermed muliggør den ideelle kameraindstilling. Desuden er der flere lag af NVNC-optisk belægning under glasset på smartphonens bagside, der skaber en unik refleksion og indkapsling af lyset.

Resultatet af den fulde fotoserie til Euroman har da også vist sig at overraske stort, selvom fotoskydningen begyndelsesvist var en noget amputeret oplevelse for manden bag kameraet (smartphonen): ”Jeg er vant til skyde billeder med et tungt kamera, masser af udstyr, lyssætning og en assistent. Under dette photoshoot var det bare mig med en smartphone placeret i hånden – det var anderledes – men det var også den vildeste befrielse at bruge en enkelt genstand, jeg kan have liggende i baglommen.”

Når du ser på, hvad Huawei P20 Pro kan, vidner det om, hvilken ufattelig udvikling smartphone-kameraet har gennemgået.
Frederik Lentz Andersen

VERDENS BEDSTE


Halvamputeret oplevelse eller ej – resultatet af fotoskydningen er ikke til at tage fejl af: ”Man kan virkelig se, vi er nået op på et helt andet niveau, når det kommer til smartphone-kameraer. Da de første telefoner i sin tid dukkede op med kamera, var jeg hurtig til at erhverve mig en”, fortæller Frederik Lentz Andersen og fortsætter: ”Dengang var billederne fuldstændig pixilerede ligesom de 90’er ikoniske computerspil. Når du ser på, hvad Huawei P20 Pro kan, vidner det om, hvilken ufattelig udvikling smartphonekameraet har gennemgået. For bare et år siden havde jeg aldrig troet, vi kunne nå dertil, hvor vi er i dag.”

Det nye flagskib fra Huawei, er da også netop blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte TIPA Award i kategorien ”Best Photo Smartphone”. Vores Senior Fashion Director er heller ikke i tvivl om, at Huawei P20 Pro kan konkurrere med spejlreflekskameraet: ”Med den eksplosive udvikling inden for smartphone-kameraer og især med den nye Huawei P20 Pro er det oplagt for mig at bruge en smartphone til visse fotoskydninger blandt andet på festivaller og under modeugerne, hvor jeg let kan hive denop af lommen og ikke behøver gå på kompromis med billedkvalitet.”