Sponsoreret af Huawei

Rekordgodt vejr denne sommer har nok også hevet dig op af sofaen og ud under åben himmel. Hovedspring i de københavnske kanaler, festivaler, cykelture på de danske landeveje og kolde øl i solnedgangen – you name it. Sagt med andre ord inviterer de lune måneder til en forevigelse af dine bedste sommerøjeblikke. Billeder er dog ikke bare billeder, du vil selvfølgelig gerne have dine fotos i ordentlig kvalitet med den rette beskæring, lyssætning og lukketid, men det er sjælendt, at det tunge spejlreflekskamera kommer med under armen – i hvert fald på de spontane sommerudflugter. Heldigvis har smartphonekameraet gennemgået en rivende udvikling de seneste år, så der er ikke længere tale om pixilierede billeder, der slører dine fede motiver. Et af de bedste kameraer på markedet får du med Huawei’s nyeste skud på stammen, Huawei P20 Pro, Der som det første i verden har hele tre Leica-linser og kunstig intelligens, der identificerer og adskiller objekter og omgivelser og dermed muliggør den ideelle kameraindstilling. Har du anskaffet en telefon med et kamera i top, kan du yderligere højne kvaliteten af dine smartphone-skud ved at følge disse 8 tips, der retter sig specifikt mod fotografering med telefonen.

1. Gå tæt på motivet

Er du ude efter skarpe billeder, er det alfa omega, at du går tæt på dit motiv. Hold fingrene fra det digitale zoom, det eneste, du får ud af det, er som oftest et pixilieret billede – dog ikke med P20 Pro’s hybrid zoom, hvor du kan få 5x zoom, uden det ændrer på billedets kvalitet.  Hvis ikke du vil bruge zoom-funktionen, så husk, at du altid kan beskære billedet efterfølgende.

2. Styr dit fokus

Når det kommer til fokus ved du nok i forvejen, at du kan trykke på din smartphones skærm og indstille fokus og eksponering på billedet. Hvad, du måske ikke ved, er, at det såkaldte burst-mode også er nyttig. Ved at trykke på udløserknappen tager det flere skud, og det er optimalt, når du skal fotografere objekter i bevægelse – f.eks. udspringene i Christianshavnskanal. 

3. Rens linsen

I denne sommerhede bliver din kameralinse hurtigt fedtet og fyldt med lommeuld. Sørg for at pudse den jævnligt, hvis du vil have de klareste skud i kassen.

4. Lyset er afgørende

Lyset er afgørende, så vær opmærksom på, hvor du placerer dig i forhold til sol og andre lyskilder. Lys, der kommer bagfra, er nemmest at have med at gøre. Modlys vil derimod ofte ødelægge billedet, men kan have en fantastisk effekt, hvis du udnytter det rigtigt. I den nye Huawei P20 Pro er der flere lag af NVNC-optisk belægning under glasset på telefonens bagside. Det skaber en unik refleksion og indkapsling af lyset. Så er du heldig at få fingrene i sådan en sag, er det bare med at lege med forskellige perspektiver - et godt smartphone-kamera lægger nemlig op til at eksperimentere: Når du tager et billede af en person op mod solen, vil personen fremstå som en mørk silhuet, men prøv så at bruge blitzen, så belyses personen også forfra.

5. Undgå for meget blitz

Godt nok nævner vi blitzen, men det er absolut ikke en funktion, du skal misbruge. Den automatiske blitz på smartphones er for det meste en smule ivrig, og lyser ofte for meget op og går dermed ind og forstyrrer billedet, mere end det gavner. En god idé er at slå den fra og kun sætte den til, når den er nødvendig.  Og selvom mørket er faldet på, behøver du ikke nødvendigvis sætte blitzen til, for P20 Pro’s Night Mode indsamler alt det lys, der måtte være og giver det perfekte håndholdte billede, der ikke er kornet.

6. Skift fokus

De fleste mennesker placerer hovedmotivet midt i billedet, men du kan med fordel prøve noget nyt og skabe mere variation i dit fotokartotek. Prøv f.eks. at have dit hovedmotiv i siden, eller tag dine billeder i frø- eller fugleperspektiv. Uanset, hvor du placerer hovedmotivet, så husk dog altid at stille skarpt dér, hvor du placerer det. Prøv f.eks. bokeh-effekt, der gør baggrunden lidt mere sløret, mens hovedmotivet står knivskarpt. Desuden tilbyder P20 Pro en AI funktion, der afkoder, hvilket objekt du fotograferer og gør dermed billedet bedst muligt – der er trods alt forskel på, om det er en hund eller en bygning, du tager billeder af.

7. Fyr løs

Det er sjælendt, det bedste billede sidder i skuffen i første skud – så skyd løs! Jo flere billeder, du tager, jo større er chancen for et motiv, der sidder lige i kassen. Men husk at sortere efterfølgende.

8. Efterbehandling

Når billederne er skudt, melder spørgsmålet sig: Skal du vælge at redigere billedet eller smide et filter over det? Filteret kan give nogle enkle, fine effekter i en fart og fungerer især godt, hvis du bare hurtigt vil smide billedet på Instagram eller andre sociale medier. Men vil du undgå det filterede billede og hellere give dig i kast med redigering, hvor du kan lege med farvebalance, mætning osv., kan du eksempelvis bruge Photo Editor. Er du – ligesom mange andre – til sort/hvid billeder kan du med fordel afprøve P20 Pro’s monokromobjektiv, der indfanger kontrasterne på en måde, så du ender med et stærkt sort/hvid-resultat.

 

 

Inpiration i fokus i Next-Image konkurrence


Huawei giver dig en unik chance i samarbejde med National Geographic, for at vinde vilde præmier i deres Next-Image Awards. 

En ny måde at tage billeder på 

De ’gyldne år med fotojournalistik’ begyndte med introduktionen af det første 35 mm kompaktkamera skabt af Leica i 1925. For første gang kunne alle nemt tage billeder af virkeligheden.
Efter næsten hundrede år er Leica og Huawei fortsat i gang med denne mission, 

Next-Image går ud på at vise os andre verdenen igennem dine øjne, dette kan du gøre igennem 6 forskellige kategorier.  Vinderen af det bedste fotografi i Next-Image konkurrencen bliver udvalgt af en Jury. 

Deltag i konkurrence eller læs mere HER og vær med i konkurrencen om 10.000 Euro + en ekspedition med National Geographic + en Matebook X