Unge topatleter viser, hvordan man står på ski til en guldmedalje

Unge topatleter viser, hvordan man står på ski til en guldmedalje

Freestyle skiløb, skihop og snowboard er bare tre af de discipliner, som lige nu kræver det ypperste af omkring 1.000 atleter ved Youth Olympics 2016.

Lige nu dyster over 1.000 topatleter fra 70 lande mellem 15 og 18 år om medaljerne i de 15 olympiske vinterdiscipliner ved vinterolympiaden for unge i Lillehammer, Norge.

Hvis du interesserer dig for skisport og andre vinterdiscipliner på eliteniveau, er konkurrencen værd at holde øje med, for statistikken viser, at mange af de unge sportstalenter senere vil blive deltagere ved det almindelige Vinter-OL og potentielt blive store sportsstjerner.

Tusindvis af benhårde træningstimer ligger bag deltagelsen i de til tider dødens farlige discipliner, som ikke har levnet plads til det teenageliv, du måske husker med fritid og fester i flæng. For at blive en del af planetens absolutte elite, kræver det nemlig både en psykisk og fysisk styrke, som de færreste af os almindeligt dødeligt besidder en brøkdel af.

OL er ikke bare fremragende underholdning. Det er også en fascinerende begivenhed, som hver gang giver anledning til enorm respekt for de deltagende atleter. Det er en beundring som smartphonegiganten Samsung deler, og Samsung er derfor partner på årets Vinter-OL for unge. Ligesom OL-atleterne stædigt og modigt gør alt i deres magt for at flytte grænserne for, hvad der er muligt, er Samsungs mission at skabe state-of-the-art teknologi på et niveau, der hele tiden presser grænserne for, hvad teknologi skal kunne, forenet med brugervenlighed, som kan være i din lomme. I den nådesløse konkurrence på smartphonemarkedet, kræver det en forståelse af, hvordan man bliver blandt de allerbedste, som Samsung identificerer sig med.

I samarbejde med udvalgte OL-atleter, har Samsung produceret en video, der allerede har fået over 8 millioner views, for at visualisere samarbejdet. I første omgang får den dig nok til at revurdere din egen præstation på årets skiferie, men den samtidig giver den et kick af motivation. Der er ingen grænser for, hvad vi kan opnå, hvis vi virkelig vil.

Vinterolympiaden blev skudt i gang 12. februar og varer til 21. februar. Læs mere om Ungdoms-OL 2016 på Lillehammer2016.com.

Se, hvad vi ellers skriver om: Teknologi