Der er noget sært tilfredsstillende ved at læse lokalnyheder.

Det hænger både sammen med de lokale virkeligheder rundt om i landet og med den måde, som de lokale medier vælger at beskrive dem på.

Selvfølgelig fremstilles der både væsentlig og læseværdig journalistik i provinserne. Men det er nu ikke det, der interesserer os her. Næh, her går vi efter det trivielle, det latterlige og det absurde. 

Alt det, der giver en skønt beroligende følelse af, at alt i verden ikke er partilederdueller, terrortrusler og klimaforandringer, men at livet vedbliver at gå sin heeeelt stille gang rundt om i landet.

LÆS OGSÅ: 11 geniale jyske vendinger alle burde bruge

Altså har vi samlet en lille buket af knuselskelige, bizarre og røvkedelige episoder fra den danske udkant.

For at mindes de gode gamle stormagtsdage, har vi også inddraget Norge og Sverige som provinser, hvorfra vi kan plukke lokaljournalistiske blomster.

Bliv ven med os på Facebook
____________

Tillidsfulde mennesker i Charlottenlund
Tricktyvene har glimrende arbejdsvilkår i Københavns nordlige forstæder. Et ældre ægtepar havde tilsyneladende ikke hørelsen som deres spidskompetence, men selvfølgelig masser af kontanter liggende.

____________

Æderen på i Sønderjylland

Mon denne sultne unge mand fik et hak i sit traktorkørekort?


 

____________

NSFW fugl

Hvad mon skarven har gjort for at hyle disse stovte fiskere så grundigt ud af den? Den rystende opførsel fra den døde fugl har også rystet journalisten i en grad, så det har sat sig på orddelingen.

 

____________

Ikke en, men to gange!

Lokalavisen i nordnorske Salangen har sat sig for at finde ud af, hvordan det to gange på kort tid kan ske, at supermarkedet løber tør for en vigtig madvare. Trods gode teorier, forbliver det et mysterium.

____________

Dagens mand i kødsovs

En vejfest i Herning gik vildt for sig. Skribenten fik muligvis forspist sig så grundigt på maden, at hun forvekslede hovedpersonerne i tegneserien Asterix. 

____________

Lollandsk gastronomi. Mmmm.

De går aldrig af vejen for et godt cowboy-trick, lollikerne. Og bakterierne? Tænk ikke på dem, de skal jo koges alligevel.

____________

Mere Lolland: Uunderbygget ordspil

Man forstår, at journalisten er faldet for fristelsen til at pine denne overskrift frem. Men hvorfra kan hun egentlig vide, at forbryderen havde to arme, spørger vi skeptisk.

 

____________

Flere sprogblomster 

Når billede og tekst går op i en højere enhed. Hvordan er det nu en gladiolus ser ud?

 

____________

Kontaktannonce med specifikationer

Men hvad blev der af lange gåture, sludre over en flaske rødvin eller god gammeldags urinsex?

____________

Sikken et held

Næste stop for den fjerde statsmagt ligger i Det Sydfynske Øhav.

____________

Mystisk solbadning

Det kræver sin pen at skrive en historie om ingenting. Men denne artikel fra en lokalavis i Dalarna viser, hvordan man kan bygge op til et klimaks. Spoiler: Det var bare en hugorm.

____________

Hamar på verdenskortet
Vi københavnere klapper jo gerne os selv hjerteligt på skuldrene, hvis fx en grill på Istedgade er blevet nævnt i The Guardian. Så for os at se er der intet forkasteligt i, at de i norske Hamar er voldsomt stolte over, at den amerikanske præsident beærede dem med en overflyvning.



____________

Ældrevenlige Ø-Danmark

Vi vidste ikke, at Samsø er stedet, hvor afdankede subkulturer tager hen for at nyde deres otium - og dø. Men vi håber, at de fik rampen færdig til tiden. 



____________

Sugardating
Den gamle sang om, at man kun kan få, hvis man har penge, passer ikke i det progressive Kolding.

____________

Opgejlet skribent
En afklædt mand med smag for sportssko. Det er så god en historie, at vi ikke kan fortænke journalisten i at gå amok i trætte nøgenheds-synonymer.



____________

Hej, Rasmus
Det er da bare rørende, når en kunstner kommunikerer sådan en helt speciel hilsen sit kommende publikum.
 
 

LÆS OGSÅ: Aalborg du er stadig min havneluder

LÆS OGSÅ: 30 tegn på at du er københavner i Jylland

LÆS OGSÅ: Helle Thorning-Schmidt: Der er mange misforståelser omkring mig. En af dem er at jeg er kommet let til tingene