”Vi diskuterede meget, om vi kunne finde en titel, der lyder bedre. Det skulle ikke lyde som en gimmick. Men det er Per Mikael Jensen (særlig rådgiver for Liberal Alliance, red.) der har fundet på det, og det er jo ikke tilfældigt, at man har gjort sådan i det private erhvervsliv i mange, mange år. Det er fordi, det fungerer.”

Sådan fortæller nyudnævnte direktør i Liberal Alliance, Sune Aagaard, om sin nye unikke position i dansk politik.

”Jeg må indrømme, at jeg også selv var noget skeptisk, da jeg hørte om det første gang, og jeg var noget usikker på hvad det skulle indebære, alene fordi det er et job, der ikke findes i forvejen. Så hvad kommer det til at betyde i praksis, er der reelt ingen, der kan vide.”

Så hvad skal du lave?

”Som vores organisation ser ud nu, så har vi en sekretariatschef og en pressechef, og de kommer fremover til at referere til mig. Det bliver mit ansvar, at de afdelinger kommer til at køre. Og derudover skal jeg sidde med ved gruppemøderne og være med til at give input til politikerne. Jeg har det sådan, at jeg gerne ville betale penge for at få lov til at sidde med ved bordet. Når Liberal Alliance skal udvikle deres politik på fx folkeskolen som jeg interesserer mig meget for, så jeg føler det som et stort privilegium.”

Spurgte de dig til jobsamtalen, hvad du stemte ved sidste valg?

”Nej, jeg meldte mig ind i Liberal Alliance, lige da partiet skiftede fra Ny Alliance. Så det har aldrig været nogen hemmelighed for dem, der kender mig, at jeg er liberal.”

Da Anders Samuelsen skulle overtale Per Mikael Jensen til at arbejde for Liberal Alliance, sagde han, at han skulle være med til at redde Danmark. Var det også det, han bad dig om?

”Ikke så direkte, men jeg vil gerne skrive under på, at jeg skal være med til at redde Danmark. Det er sagt med et glimt i øjet, men der er noget sandhed i det. Danmark har nogle strukturelle udfordringer, der er alvorlige, og det kan og bør vi gøre noget ved, ellers får vi et lavvækstsamfund, et samfund, der mangler dynamik og størkner i formalisme og rigide reguleringer af folks hverdagsliv. Der har været en usynlig udvikling mod en stadig større offentlig sektor og regulering af folks liv, og det skal vi have stoppet.”

Hvor står du i hierarkiet i forhold til partileder Anders Samuelsen? 

”Hvis jeg skulle oversætte min titel til engelsk ville jeg ikke oversætte det til CEO, for det er Anders, der er den øverste, det er ingen tvivl om det. Jeg ser mig mere som en managing director. Men der ligger da en potentiel signalforvirring som vi skal være opmærksomme på.”

Hvordan ved du, om du har været en succes?

”Jeg spurgte Anders Samuelsen om det samme. Og det er meget enkelt. Det ved vi efter næste valg, når vi ser, hvor mange mandater vi har fået.”

Hvor mange mandater skal der til, før du er en succes?

”Vores mål er at fordoble vores mandater, altså 18 stykker. Vi mener langt fra, at vi har udfoldet det potentiale, vi har som parti. Men det er klart, at får vi 17 mandater ved næste valg, så vil vi have svært ved at få armene ned igen, og så kan man ikke kalde mig en fiasko.”

Hvad skal der ske med partiet, når du starter 1. juni?

”Jeg havde travlt i forvejen, og hele maj og juni måned var sådan set pakket i min kalender, så jeg kommer ikke den 1. juni med en forkromet plan for partiet. Men vi skal nok finde måske fem projekter som vi skal satse på.”

Får du også udbetalt bonus som direktører i det private erhvervsliv?

”Nej, det har været i spil, vi har talt om det, men nej, hvis vi kan få fjernet topskatten, kan vi måske snakke om det.”