'
Mixed By Miller

Mixed By Miller: cocktails leveret til døren

Aarhusiansk startup vil levere kvalitetscocktails lige til din hoveddør

Nu kan du opgradere din privatfest uden selv at skulle stå i baren hele aftenen.

Der er sket meget på den danske cocktailscene de seneste 15 år. Tiden, hvor Tequila Sunrise og Brandbiler hærgede cocktailkortene landet over, er heldigvis ovre, og vi har i Danmark fået øjnene op for kvalitetscocktails lavet med gode råvarer.

Og nu er det ikke længere nødvendigt at finde den store pengepung frem og aflægge besøg på de fineste barer i Aarhus og København. Mixed by Miller er nemlig et nyt koncept fra Aarhus, der leverer cocktails lavet med god spiritus, friskpressede juicer og hjemmelavede puréer, som bliver leveret afkølet - direkte til din hoveddør.

Bag konceptet står 36-årige Kasper Miller. Hans CV er prydet af titler som cocktailbartender på nogle af Aarhus’ populæreste barer såsom Fidels, Grappa og Viggo, hvor han på sidstnævnte har været restaurantchef de seneste seks år. Som så mange andre koncepter udsprang idéen af en hverdagsfrustration.

”Som erfaren bartender var det altid mig, der skulle stå og lave drinks til privatfester og middagsselskaber. Det tager jeg altid som en kompliment, men en nytårsaften skulle jeg have 14 mennesker hjemme til middag, og netop den aften kunne jeg ikke overskue også at stå med cocktails," fortæller Kasper Miller. 

Dagen inden gik han derfor ned på sin arbejdsplads og lavede alle cocktails på forhånd og satte dem på flasker. På selve aftenen røg de på bordet i spande med is, hvilket gav ham meget mere tid til at være sammen med sine gæster, 

VORES ØLSEKTION ER LAVET I SAMARBEJDE MED JACOBSEN
Læs mere om øl her

Han havde selv den nødvendige knowhow til at lave gode cocktails, men tænkte, at der sikkert var mange ude i de små hjem, der ikke havde samme ekspertise, hvor færdiglavede kvalitetscocktails kunne være et perfekt indspark til middagsselskaber og privatfester. Med det in mente satte han sig for at afprøve sit nye koncept.

”Jeg testede mange forskellige cocktails og undersøgte, hvor meget de mistede på holdbarhed og smag. Mange cocktails, der indeholder æggehvider og brus, virker ikke så godt på køl, men eksempelvis kan kaffecocktails let holde sig i flere dage, hvis man bruger en espresso af god kvalitet,” siger Kasper Miller.

Fra fast lønseddel til opsparing

1. Januar i år sagde Kasper Miller det job op, han havde haft som sikkerhedsnet ved siden af bartendertilværelsen de sidste 10 år. En beslutning, der var angstfremkaldende.

”Det var udfordrende pludselig at skulle finde sine egne penge, og se, at saldoen på opsparingskontoen blev mindre og mindre. Men jeg blev ved med at fokusere på, at det var min drøm, jeg endelig fik lov til at udleve, og selv hvis det gik galt, ville jeg få erfaringer med i bagagen og lære noget om regnskab og markedsføring.”

Kasper etablerede et firma, hvor han startede med at lave en masse smagsprøver, som han lod bartenderkolleger og venner smage på. Han fik anskaffet sig et professionelt køkken, hvorfra han kunne eksperimentere videre med de forskellige cocktails og smagsvarianter.

32 kroner per cocktail

Resultatet er indtil videre seks forskellige cocktails, der er nøje udvalgt, så der er noget for enhver smag, uanset om man foretrækker de kaffeholdige, de klassiske eller de krydrede cocktails.

Et par af mulighederne er den klassiske Strawberry Daiquiri, som han har givet et twist ved at tilføje basilikum. Derudover er der blandt andet en Espresso Martini, der er sødet med hasselnøddelikør, eller en Chili Chissler, hvor sødmen kommer fra mango og honning, syren fra ingefærjuice og det lette spark fra chilien.

Kasper vil gerne have vores tilgang til cocktails mere ned i øjenhøjde, end den er i dag.

”I Italien drikker de Barolo-rødvin i ganske almindelige vandglas, og på samme måde må cocktails også gerne være lidt mere casual. Du behøver ikke drikke den i et fint glas med paraply og løftet lillefinger. Det må gerne være lidt mere hverdagsagtigt,” fortæller han og fortsætter:

”Samtidig har jeg også nået den alder, hvor mange i min omgangskreds har fået børn og ikke har mulighed for at gå ud og drikke cocktails på fine barer hver weekend. Her er det jo et perfekt produkt, når man gerne vil have den samme kvaliteten men i hjemlige omgivelser.”

Han uddyber, at hver flaske koster 250 kroner, har en alkoholprocent på 10-12 og indeholder 1 liter, svarende til seks-otte cocktails på størrelse med dem, du køber på barer. Det svarer til mellem 32-42 kroner per glas.

Cocktail-revolution i Danmark

Igennem årene, hvor Kasper Miller har arbejdet i barbranchen, har han kunnet iagttage, hvordan spirituskulturen har udviklet sig i Danmark.

”I løbet af de sidste 10 år, hvor jeg har stået bag baren, er vi gået fra, at 10% af de drinks, vi lavede i baren var cocktails til det i dag er 80%. Det fortæller, at vi som forbrugere er blevet mere nysgerrige på nye produkter, men også, at niveauet af bartendere er blevet meget højere. Især i København er de næsten på niveau med cocktail-metropoler som London og New York.”

Tendensen gør sig også gældende i andre grene af alkoholindustrien.

”I gamle dage lavede vi stort set kun snaps, men nu har vi også fået ginproduktion til Danmark, og vores Stauning Whisky har gjort sig godt bemærket i udlandet. Mikkeller har som bryggeri også sat standarden for mikrobryggerier verden over,” fortæller Kasper og siger, at eksempelvis vermouth er begyndt at blive trendy i København, hvilket er vidnesbyrd om, at danskerne er klar til et meget mere nuanceret drinksmiljø.

Vandkantsdanmark skal også være med

Mandag d. 8. maj kunne Kasper finde den store saks frem og klippe det symbolske silkebånd over til åbningen af sin nye virksomhed. Allerede fra begyndelsen har der været gang i salget med ordrer fra kunder i Viborg, Brønderslev og Næstved, men også fra cocktailbyerne Aarhus og København.

Det næste år vil han fokusere på at udvikle flere varianter, optimere leveringen og skabe mere salg, ligesom han også har levering til festivaler, ferniseringer og teaterforestillinger oppe i ærmet. En ting er dog klart, når det kommer til Kaspers overordnede mission;

”Det burde ikke være så besværligt for alle i Danmark at kunne nyde en rigtig god cocktail.”

LÆS OGSÅ: Thomas lever af at sælge urter til Danmarks bedste restauranter

LÆS OGSÅ: Italienere bobler af vrede over ny, blå prosecco

LÆS OGSÅ: Bartender: Frozen rosé kan blive stort denne sommer

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok