Burgeres popularitet er eksploderet inden for de seneste par år, og den kødfyldte bolle har efterhånden indtaget positionen som en højt elsket nationalret i danskernes bevidsthed.

Nye varianter af måltidet dukker fra tid til anden op for at udfordre den klassiske bøf-bolle-salat-version, og det nyeste skud på stammen kommer fra Cock’s & Cows, som lancerer en ny sæsonburger: kaffeburgeren Coffee Annan. 

Burgeren består af en økologisk burgerbolle, der er vendt i knuste, økologiske kaffebønner fra Copenhagen Coffee Lab, majssalsa, bacon og røget BBQ-mayonnaise. Den marinade, som bøffen er stegt i, indeholder desuden espresso for at understrege kaffesmagen og fremhæve sødme, forklarer CEO i Cock’s & Cows Daniel Vesti Knuttel i en pressemeddelelse. 

“Kaffens aroma spiller rigtig godt sammen med den røgede og kraftige smag fra vores BBQ-marinade og fremhæver den sødme, der ellers er svær at få frem. Vi har selvfølgelig forsøgt at ramme kaffeelskerne, men også dem, der elsker grill og en god barbecue,” siger han.

Mens de fleste forbinder kaffe med kager og desserter, mener burgerkæden derimod, at ingrediensen også er særdeles velegnet i det salte køkken.

“Kaffe bringer eksempelvis det gode frem i chilierne, som anvendes i BBQ-saucen i Coffee Annan-burgeren. Der kommer dybde i smagen, fordi bitterhed er svært at få frem med salt og sukker - det er det, kaffe kan,” skriver Cock’s & Cows i pressemeddelelsen. 

Burgeren koster 129 kroner. Dens navn er desuden en hyldest til den tidligere FN-generalsekretær Kofi Annan, som i 2001 blev belønnet med Nobels Fredspris for sin indsats i FN for en bedre organiseret og fredeligere verden.

LÆS OGSÅ: Feed me: 10 Instagram-venlige restauranter du skal kende

LÆS OGSÅ: Sesam, luk dig op: Sådan laver du sensommerens bedste burger

LÆS OGSÅ: Japansk luksusmærke specialfremstiller Euroman-kniv