Ostepops, osterejer og andre ostesnacks er for mange en noget skyldig fornøjelse. En god dårlig smag i munden, så at sige.

Nu bliver ostepoppen imidlertid ophøjet til gastronomi, når den amerikanske ostesnack-producent Cheetos åbner restauranten The Spotted Cheetah i New York på tirsdag.

Det er den amerikanske kokkeberømthed Anne Burrell, der har arbejdet på en række restauranter i New York og en enkelt i Toscana, men som er mest kendt som tv-kok, der står bag menu og gryder på restauranten.

”Som mangeårig Cheetos-fan er jeg begejstret over at samarbejde med et så ikonisk amerikansk snack-brand. Jeg har haft det så skægt med at udvælge og fremstille den her enestående menu til den første Cheetos-restaurant. Jeg kan slet ikke vente med at se gæsternes reaktioner,” siger Anne Burrel til CNN.

Ifølge madsitet Grub Street byder menuen blandt andet på en oplagt mac ’n’ cheese, men også på mere fantasifulde kreationer som kødboller, der er lavet med ostepops i farsen, ostepop-panerede stegte grønne tomater og en pandekagedessert, hvor der er brugt såkaldte White Cheddar Cheetos i pandekagedejen.

Det er ikke første gang, der kommer ostepops på bordet på en restaurant i New York. Restauratøren på Park Avenue Winter brugte dem for eksempel i en broccoli-ret. Du kan se opskriften her.

Men ikke kun kokke er glade for at bruge osterejen i køkkenet. Ifølge CNN er inspirationskilden for The Spotted Cheetah, at stadig flere på internettet har delt opskrifter med Cheetos i.

Selv om du er i New York i næste uge bliver det nok svært at få bord på The Spotted Cheetah, der kun låner Tribeca-baren Distilleds lokaler i tre dage. Alt er booket, men man er velkommen til at blive skrevet på venteliste, fremgår det.

LÆS OGSÅ: Her er cocktailen der kan få dig til at glemme, at sommeren udeblev

LÆS OGSÅ: Croutonerne er kastet: Sådan laver du den ultimative Caesar salad 

LÆS OGSÅ: 8 anbefalinger: Spis og drik dig gennem New York på et døgn