Når du køber en flaske champagne, vil du som de fleste fleste nok helt instinktivt lægge den i køleskabet, så snart du kommer hjem, så den er dejligt kold, når du beslutter dig for at ’poppe’ den. Men ved at gøre det risikerer du muligvis at ødelægge champagnen, siger en anerkendt fransk vinekspert til Huffington Post.

Ifølge Marie-Christine Osselin, der er kvalitetsansvarlig hos Möet & Chandon, kan en champagne nemlig ikke tåle at ligge for længe på køl.

”Hvis du planlægger at nyde din flaske champagne inden for tre til fire dage, efter du har købt den, er det fint at lægge flasken i køleskabet,” siger hun til Huffington Post.

Problemet opstår, hvis den får lov til at ligge i de kølige omgivelser længere end et par dage.

”Hvis den ligger i køleskabet i flere uger, kan korkproppen tørre ud på grund af manglende fugt. Når korken tørrer ud, løsnes forseglingen mellem flaske og prop, og champagnen vil ilte hurtigere og ændre smag,” siger Marie-Christine Osselin.

I stedet foreslår hun, at man opbevarer sin champagne – og andre former for mousserende vin – et køligt og mørkt sted med en stabil temperatur, indtil den skal drikkes, fx i kælderen. Derefter kan man putte flasken i køleskabet, eller endnu bedre ifølge Osselin: lægge den i en spand med is i 15-20 minutter inden den serveres. 

Husk det, næste gang du tager en god flaske bobler med hjem fra vinhandleren eller supermarkedet.

LÆS OGSÅ: Bartender: Frozen rosé kan blive stort denne sommer

LÆS OGSÅ: Italienere bobler af vrede over ny, blå prosecco

LÆS OGSÅ: Tip: Red din dårlige kaffe med et gran salt