I lørdags blev Danmarks bedste toastmaster fundet, da restauranten Fætter Fætter og Arla afholdt danske mesterskaber i toast.

Vinderen blev Thomas Bachmann, der til daglig driver den mexicanske restaurant Barburrito. Bachmann vandt i finalen over de to studerende Anna Bartels og Rebecca Meixner fra København, der stillede op som hold, og kokken Rasmus Nilsson, der arbejder på restauranten Latin i Aarhus.

Toast med svinebryst, avocado og koriander. Foto: Per Krogh

Undervejs serverede Thomas Bachmann blandt andet en mexicansk inspireret toast med svinebryst, avocado og koriander, og i finalen overbeviste han dommerkomiteen om sin overlegenhed med en toast med skagenskinke, urtemayo og ribscoulis.

”I finalen var det meget tæt. Alle tre deltagere var rigtig gode og deres toasts var velsmagende, men Thomas’ idé med ribs indeni og salat ved siden af, som friskede toasten op, bragte ham det sidste skridt til sejren. Alle Thomas’ toasts var velsmagende og veltillavede, og han lå stærkt i feltet igennem hele konkurrencen”, siger Mikkel Marschall, tidligere køkkenchef på Kadeu Bornholm og medlem af dommerkomiteen til DM i toast.

Den stolte vinder med finaletoast. Foto: Per Krogh

Her er opskriften på Thomas Bachmanns vindertoast (se billedet i toppen af artiklen):

Det skal der i til 4-6 toasts:

4-6 skiver speltbrød
150 g skagenskinke
8 skiver Modnet Cheddar

Urtemayo, 8 spsk:
1 håndfuld persille
1 håndfuld estragon
1 håndfuld purløg
150 ml vindruekerneolie
1 fed hvidløg
300 ml Hellmans mayonnaise
Salt
Peber

Ribscoulis, 8 spsk
200 g ribsgele
100 g tyttebærsyltetøj
100 g tranebærsaft

Sådan gør du:

Urtemayo
Læg alle ingredienser undtagen mayonnaisen i en blender, og blend til pure/olie.
Bland pure/olie sammen med mayonnaisen lidt efter lidt til en urtemayo.

Ribscoulis
Ribsgelé, tyttebærsyltetøj og tranebærsaft blendes sammen til coulis.

Samling af toasten
Smør begge sider af brødet med urtemayo og ost.
Læg brødskiverne sammen med fyldet indad, og toast, indtil osten er smeltet.
Åben toasten og påfør skagenskinke og ribscoulis.

Serveres med en lille anretning rucolasalat.