I samarbejde med Euroman har det japanske knivmærke Miyabi specialfremstillet 500 gyutoh-knive med skaft i sort asketræ og blad med damaskdesign. Gyutohen kan sammenlignes med en europæisk kokkekniv og er ideel til finskæring af kød og grøntsager.

Miyabi fremstiller deres knive i den japanske by Seki, der har været berømt for sine skarpe klinger, lige siden den første sværdsmed ifølge overleveringen slog sig ned i byen i 1300-tallet.

Da samuraierne fik forbud mod at bære våben i sidste halvdel af 1800-tallet, fandt smedene i Seki en ny måde at udnytte deres evner, og dermed opstod traditionen for køkkenknive af høj kvalitet. Den dag i dag bliver 58 procent af alle japanske kokkeknive fremstillet i området omkring Seki, der ligger strategisk godt for knivfabrikation på grund af rigdom på jern, træ og vand. Det er her, Japans mest anerkendte knivmærker, herunder Miyabi, har hjemme.

Euroman-kniven, der kan købes i Magasin i København, Odense og Aarhus eller hos Zwilling.dk , koster 3.499 kroner og leveres med nummereret certifikat, opbevaringsæske samt magnetisk knivskede.

De første 50 kunder modtager desuden gratis et 3 måneders abonnement til Euroman. Køb det her.

Tekniske specifikationer:

• Blad i 133 lag stål med unikt damaskdesign
• CRYODUR® ishærdning ved -196° for ekstrem hårdhed og korrosionsbestandighed
• Skaft i mørkt asketræ
• Bladlængde 200 mm

LÆS OGSÅ: Hold dig skarp: Her er alt du har brug for at vide, inden du køber en køkkenkniv

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste bartender giver dig opskriften på tre fantastiske sommercocktails

LÆS OGSÅ: Bakken er væk: SAS' nye flymad kommer i papæsker