Hvad kan man egentlig lave på Mars? Nok ikke det vilde, men heldigvis vil en amerikansk ølkoncern redde os fra at dø af kedsomhed deroppe, når eller hvis vi kommer til at sætte en fod der engang i fremtiden.

Anheuser-Busch, der blandt andet producerer Budweiser, har siden marts haft planer om at skabe en øl i rummet, som i sidste ende vil være tilgængelig på Mars. Dengang lød kampagnen mere som noget fra en dårlig sci-fi-roman.

Men nu gør Anheuser-Busch alvor af ordene - og hurtigere end alle tænkte.

Den 4. december sender man 20 bygfrø og andre vigtige Budweiser-ingredienser til den internationale rumstation under CRS-13-missionen. Det sker i samarbejde med CASIS, der forvalter den internationale rumstation U.S. National Laboratory, og Space Tango, der driver to kommercielle  forskningsfaciliteter inden for National Lab.

Der skal udføres to forsøg med bygfrøene.

For det første skal de leve på rumstationen i 30 dage for at se, hvordan de reagerer på deres nye ydre rummiljø. I det andet forsøg skal frøene vandes og fodres i to uger for at se, om de vokser, som de ville på jorden.

Når frøene kommer tilbage en måned senere, skal de analyseres og forhåbentlig laves til rumøl.

Skål på det!

LÆS OGSÅ: 22 julegaver til manden i dit køkken

LÆS OGSÅ: Den perfekte sidevogn: Mikkeller brygger Gammel Dansk-øl

LÆS OGSÅ: Nu kan bargæster tappe øllen selv