Selv om du befinder dig i Ungarn, så er det ingen skam at starte dagen på ærkeparisisk vis. På Bistro Déryné (Krisztina tér 3) starter dagen ved cafébordene udenfor med avisen i hånden, stærk kaffe, æggeretter og friskbagte croissanter og kager fra restaurantens eget bageri.

Bistroen har åbent hele dagen igennem og er også det skudsikre valg til en klassisk frokost eller middag med løgsuppe, tartar, helstegt fisk eller velhængt kød.

József Bock er måske Ungarns mest succesfulde vinmager, og på hans Bock Bisztró (Erzsébet krt. 43-49) er der mulighed for at smage et stort udvalg af både hans egne og andre ungarske vine til meget fornuftige priser.

Rødvinene er fortrinsvis på franske druesorter og er tydeligvis lavet med de store, klassiske bordeauxvine som forbillede. De kraftige vine passer fortrinligt til den traditionelle ungarske husmandskost, som der excelleres i her.

Den fyldige gullaschsuppe kommer i kæmpeportioner, og du må heller ikke snyde dig selv for en portion lecsó med masser af løg, rød peber og stærk paprikapølse, som er et strålende eksempel på det herlige bondekøkken her på adressen.

Man får hurtigt gået et par kilometer i Budapest, så når eftermiddagssulten begynder at nage, er der hjælp at hente hos Baotiful (Szabadság tér 17), som gør sig i netop bao, de dampede rismelslommer med forskelligt fyld. Særligt varianten med braiseret svinebryst er vidunderlig.

 

Du kan også få dim sum og nudelsupper, og det hele laves fra den foodtruck, som står parkeret indenfor i de interimistiske lokaler med rå murstensvægge og betongulv. Ikke et sted, man spiser i timevis, men hyggeligt til et par hurtige retter. Er vejret til det, kan du sidde udenfor med udsigt over et lille parkområde.

Alt ved Onyx (Vörösmarty tér 7) skriger michelinrestaurant efter det mest klassiske forbillede. Onyx ligger dør om dør med det lige så klassiske kaffehus Café Gerbeaud (Vörösmarty tér 7-8) fra 1870, så vi taler naturligvis tommetykke gulvtæpper, tunge lysekroner og tjenere med hvide handsker og formel attitude.

 

Accepterer man præmissen, er her dog yderst behageligt at være. Restauranten er da også en af Budapests fire restauranter med en stjerne i michelinguiden. Køkkenet blev indtil september 2016 ledet af Tamasz Széll, som i maj 2016 vandt den europæiske udtagelse til Bocuse d’Or og i den forbindelse blev trænet af Rasmus Kofoed fra Geranium.

Nu har Ádám Meszaros taget over, men inspirationen fra Kofoeds elegante nordiske stil kan stadig aflæses i maden, som også låner inspiration fra klassiske retter fra det ungarske køkken. På trods af de fine omgivelser får man meget for pengene, og der er ikke mindst suveræne køb at gøre på vinkortet.

Når du har spist færdig, kan du passende vende tilbage til Baotiful, som lever en dobbelttilværelse som klub om aftenen. Ejerne har omdannet hele baggården til en hyggelig udendørsklub, som kommer til live under navnet Impostor (Szabadság tér 17), når restauranten nærmer sig lukketid.

Stedet vækker klare mindelser om Berlin, og der er solid havefeststemning under de kulørte lamper med kold rosé og stærke cocktails i sommernatten. Et herligt afslappet sted at løsne skulderpuderne efter en formel michelinmiddag.

LÆS OGSÅ: Han kæmper for Danmark ved det uofficielle VM for bartendere - men har ikke været fuld i 4 år

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste bartender: Sådan laver du en rigtig gin og tonic

LÆS OGSÅ: 8 anbefalinger: Spis dig gennem Malaga på et døgn