'
Barcelona Rambla

Spiseguide: Barcelona

Spis dig gennem byen: en dejlig dag i Barcelona

Trøfler, skinke og naturvin.

Gør som de lokale: Spring den store morgenmad over, og start i stedet dagen med en croissant og masser af god kaffe i Poble Nou-kvarteret et par hundrede meter fra den zoologiske have, hvor et nedlagt industrilokale nu huser Skye Coffee (Carrer de Pamplona 88). Her er højt til loftet og masser af plads i de upolerede lokaler, hvor kaffen laves i en smuk, gammel sølvgrå Citroën fra 1972, som er blevet omdannet til kaffevogn. Kaffen kommer fra det lokale risteri, Right Side Coffee, og der er mulighed for både espressobaserede sager og moderne filterkaffe på V60-metoden.

Til frokost kan du runde Eixample-kvarteret og restauranten Sergi de Meià (Carrer d’Aribau 106), som er opkaldt efter køkkenchefen af samme navn. I den lille restaurant bydes der på et solidt catalansk ’hjemmekøkken’, som er funderet i lokale og økologiske råvarer fra små producenter.

Kokkens trøffelleverandør er samtidig hans barndomsven, og trøflerne finder vennen i nærheden af den lille landsby i Pyrenæerne, hvor de begge er vokset op. Sergis mor står også i køkkenet, hvor hun fremtryller lækkerier som canelons (Barcelonas svar på cannelloni) med bechamelsauce, kanin og lokale sorte trøfler. Et lille og hyggeligt sted med sunde værdier og et personligt aftryk.

Der er folk, der mener, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Disse forvirrede mennesker bor ikke i Barcelona; en af verdens kulinariske metropoler, hvor kunsten ikke er at finde noget godt at spise, men rettere at beslutte sig for, hvad man har lyst til. En af de mest interessante muligheder lige nu er den lille restaurant Pakta (Carrer de Lleida 5), som specialiserer sig i det såkaldte Nikkei-køkken – en uhyggeligt velsmagende fusion af japansk og peruansk køkkenteknik og råvarer.

Ferran Adriàs lillebror, Albert, som også var en af hovedkræfterne bag elBulli, er ophavsmand til restauranten, hvis tastingmenu byder på en regn af mundrette serveringer med en udpræget smagsmæssig balance mellem det japanske og peruanske køkkens rene, raffinerede og stærke smage. For eksempel søpindsvin med dashigelé, wasabi og avocadocreme, eller ceviche med tang, majs og avocado. Bestil bord i baren foran de arbejdende kokke, og overgiv dig til den vanvittige velsmag i alle serveringer.

Veltilpas og fornøjet kan du nu slingre videre til det gotiske kvarter og sætte dig til rette på Bar Brutal (Carrer de la Princesa 14), som er uden for konkurrence i byen, når det kommer til naturlig vin. En del af kortets flasker står lokkende til skue bag et jerngitter, som dækker hele bagvæggen af lokalet. Er du ikke tørstig, når du kommer, så skal du nok blive det, når du ser udvalget på det store vinkort.

Can Cisa - Bar Brutals billede.Foto: Bar Brutal

Her er der både dybde i producenter og årgange, og priserne er så lave, at man næsten kniber en tåre af glæde. På glaskortet er der mange herlige glas til omkring fem euro. Stemningen er livlig til alle tider, og personalet ved noget om det, de serverer. I forbindelse med baren er der også restaurant, hvorfra der kan bestilles østers, skinke, ost og andet godt til de våde varer.

LÆS OGSÅ: 8 anbefalinger: Spis dig gennem Berlin på et døgn

LÆS OGSÅ: Spis dig gennem byen: et døgn i Tokyo

LÆS OGSÅ: 8 anbefalinger: Spis dig gennem New York på et døgn

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok