Jeg mødte Jean Von Baden i 90’erne, hvor han havde en Aum/Ohm tatovering på brystet, gelehjelm og kom flyvende igennem samtlige fester på rulleskøjter bevæbnet med farverige flyers for hans ekstravagante events.

Han koblede originaler, bøsser, milliardærer, modeller, technohoveder og hippier sammen og fik næsten alle til at smide tøjet i sine veliscenesatte utopiske, næsten legendariske fester.

Jeg lavede en portrætfilm af ham:

Og den film accelererede hans liv og femdoblede hans indtægt. Oveni scorede han James Bond-pigen Cecilie Thomsen og fik jobs for kongehuset.

Senere blev han dj og suget op af den mere etablerede klubscene. Lige indtil filmen knækkede, og han måtte væk – langt ud på landet. Nu er han psykoterapeut i slutningen af 30-erne - 90erne er langt væk - men Jean er langt fra færdig.

LÆS OGSÅ: Daniel Agger: ”Jeg blev nødt til at komme væk, for ellers ville jeg sprænge i luften. Jeg befandt mig i det røde felt"

Han har gang i sit andet album med producer og dj-partner ’Mashti’ Nordheim, driver firmaet House Of Von, der laver events og konsulentvirksomhed for spillere som Mærsk, Novozymes, NNIT, Blachman, Manzel, kokkeriet og youtube.

Han booker på nyåbnede KOA Bar & Grill og Bellis bar, udover en månedlig maratonaften i den gamle ravestil på Culture Box. Der er en bog og en film om afhængighed i pipelinen også.

Her er en update fra festkongen, der lyder mere og mere hippie-agtig:

Du er rykket fra Kbh K til en skovhytte - hvad skete der?

”Da jeg blev færdig med min psykoterapeut-uddannelse kunne jeg mærke, jeg skulle falde ned, laaaaangt ned. Jeg har været manisk i næsten 18 år - dag og nat.

Nu er mit misbrug af sprut og stoffer slut, og det er vendt til forbrug som alle andre ’normale”’ mennesker. Før jeg selv betalte afhængighedens pris så jeg flere fra min egen familie dø af druk, og jeg har selv næsten slået mig selv ihjel flere gange både fysisk og psykisk.

Mit livs projekt er nu at finde kimen til afhængighed. Det er det emne, jeg finder mest interessant, og derfor ønsker af hele mit hjerte at hjælpe verden af med. Støtte mennesker, der ikke kan finde en vej tilbage til virkeligheden.”
 
Hvilke fobier og skader får man af festbranchen? Nogen taler om social fobi…?

”Uha ja…Efter weekend efter weekend med fremmede mennesker, der taler, råber og lugter på én. Nogle gange kan jeg ikke engang kigge min kæreste i øjnene efter en travl weekend, når jeg ikke har nogen sjæl tilbage at give af. Det er det værste moment. Vennerne ryger langsomt, da jeg aldrig orker sociale arrangementer som bryllupper og fødselsdage.

Det bliver hurtigt ensomt, og så starter lavinen af ubehag og forkerte valg af venner der bare bruger en. Jeg troede selv, jeg var en usårlig eneboer til jeg en dag midt mellem tusind mennesker begyndte at stortude af ensomhed.

I dag er jeg helst ude og spille med en ven, og jeg inviterer kun folk, jeg kan lide.”
 

Thorsten Buda og Jean: Foto Rene Roslev


En teori siger, man bare skifter last - hvad misbruger du for tiden? Hvad er du afhængig af?

”Jeg drikker stadig en anelse, men prøver at droppe det på jobs og kun i hyggelige anledninger. Jeg er endelig fri af decideret misbrug. Nu står den på gåture. De nye udfordringer med terapien fylder så meget, at der simpelthen ikke er plads til pjat.

”Jeg skal til at være et godt eksempel, så man ikke selv er medskyldig i nye misbrugere men omvendt. Nu er jeg afhængig af kærlighed, virkelig. Og der er intet problem med at fyre den af ædru.”

LÆS OGSÅ: En bluffers guide til Københavns natteliv lige nu

Hvad gjorde stoffer for dig dengang?

”Jeg har haft post traumatisk stress efter alkoholpræget barndom, og derfor var ecstasy først en befrielse. Det lærte mig at elske, danse frit, og jeg blev smuk og slank.

Men som alle traumatiserede mennesker med hang til afhængighed varer glæden kort og bliver et personligt helvede. Er man et afhængigt menneske, ender det jo ofte som et fængsel.

E er et smukt stof rigtigt administreret af professionelle, men jeg mistede evnen til at føle af det i næsten seks måneder. Forestil dig det perfekte moment: Solnedgang: Alt er perfekt, men du kan hverken græde, grine eller glædes. Du er bare numb, død inden i og ikke engang ked af det.

Serotoninen er opbrugt. Så skal man være stærk for at komme videre, og mange kommer det aldrig.  Men som dj spiller jeg helst for folk på bevidsthedsudvidende stoffer og ikke alkohol, da det er dumhedens stof, men jeg må advare om misbrug af Mdma & E.

Pludselig er du død inden i, så pas på. Og husk forelskelsen i momentet varer ikke ved for de fleste. Desværre bruger mange af de klamme bordfyre nu stoffet til at daterape og snyde piger til falsk kærlighed, så tøser - pas på derude.“


Foto: Rene Roslev

Hvad gjorde cola for dig?

”Det er det stof, jeg fortryder mest. Egentlig passede det bare godt til min fascination af det ’rige’ liv, da jeg var medejer af Nasa i gamle dage. Men det tog 10 år af min glæde. Det stressede mig, gjorde mig kold, hård, ond, angst, paranoid og seksuelt frustreret.

Før i tiden tog man lige en god streg til at sætte sladderen igang, når man havde en middag med vennerne, men coke-venskaberne holder sjældent, og man ender alene foran porno med skyld, begyndende impotens og en Dr.Jekyl/Mr Hyde personlighed, der egentlig bare fører til mere misbrug, når man skal ned igen.

LÆS OGSÅ: "Hun skyllede min kokain ud i toilettet"

Jeg er af den generation, der skal bruge alkohol konstant for at dulme den dårlige coke, så det endte egentlig bare med et druk problem, efter coken var slut. 15 års flugt fra sprutten som en slags små alkoholiker med selvværds problemer og ret ensom og fattig - selv om det så flot ud udefra.

For mit vedkommende er coke djævlestøv, der stadig støjer, og nok altid vil gøre  det. Coke er virkelig det manglende kram fra barndommen, og derfor er det sådan en satan for de traumatiserede. Ikke mit stof, ad.. Men stadig det, der varede længst, så slemt er det. Du kan frygte det, hade det fra dag 1, men kan stadig ikke tænke på andet.”

Hvad gjorde pot for dig?

”Det hjalp mig til at stoppe op. Og det virkede fantastisk i starten, men som alt andet tog det overhånd til sidst og blev en flugt. Først kunne jeg af ren inspiration skrive en halv bog på en dag på hash, efter et halvt år kunne jeg kun tænke på at skrive den bog mens jeg åd helt angst og så dårligt tv og syntes verden var hård.. Hash er en langsom sniger. Til sidst er man et gammelt bange menneske i en relativt ung krop. Det er heller ikke for alle.”
 
Hvordan kan man overkomme sit misbrug?

”Simpelt, man ringer til mig…haha.. Nej, man skal ville noget nyt. Man skal være træt af det gamle liv og fokusere på nysgerrigheden i livet. Du skal lave et sundt socialt netværk, hold dig i let - ikke fanatisk - form, spis rimelig sundt og moderer dine festmidler. Det er enkelt, men som min egen terapeut siger, bestemt ikke nemt.”
 
Hvilke råd vil du give de kids der er inspireret af dig idag?

”Opfør dig med respekt overfor alle. Pis aldrig nedad. Brug alt med fornuft, og når det gør ondt, så søg hjælp.”
 
Beskriv, hvordan scenen har skiftet fra du startede med flyers og vinyl til nu, hvor alle er spam-djs med deres iphones? Var det federe dengang?

”Da jeg startede med at fylde klubber og lave events, var der hverken mails, sms, Facebook eller andet. Der var flyers, personlig promotion og plakater.

Tricket dengang var at være ude tre-fem gange om ugen til alle fester og tale in persona med folk, man fandt interessante og sjove, og så samle deres adresser, så jeg kunne sende en invitation med post.

De nye amatører tror en kulsyrebombe eller to sæt teenage-bryster er nok til en fest. Og det er måske også for kedelige mennesker med simple sind, men dem, der er de bedste fest-dyr, kræver andre metoder at indfange.

Det er street knowledge. Man skal VIDE, hvad man vil og ikke skabe et univers, man har set på tv for at få sit forsømte ego plejet. Facebook og købte mailliste- spam er ret russisk roulette uden finesse. Jeg vil hellere mixe mennesker sammen live på en mere organisk måde i stedet for at spamme.”

LÆS OGSÅ: Kokainsmugler: ”Jeg skal sluge kokainen i 20 kapsler på størrelse med små golfbolde”

Hvordan føles det at være i et ungdomsfixeret spil, hvor der kommer noget nyt og en ny generation hver 5 år, der ser alt før dem selv som helt passé og forældet? 

“De kommer og går, og Jean von Baden består.”

Hvor er du om 30 år?

”Der er jeg enten helt Morfar hyggeren med en stor familie på en ø et sted med et job som terapeut til hele verden via Skype, og samtidig forfatter og producer.
 
Jeg bliver indstillet til Nobels fredspris for mit utrættelige arbejde for at finde svaret omkring afhængighed”



Faktaboks:
Han er døbt Jean Eric Glistrup. Mogens Glistrup er hans grandonkel, han har desværre ingen minder om lsd ved poolen eller marcipanbrød. På grund af min fars tidlige død har han aldrig følt sig helt Glistrupsk, så besluttede at han blev træt af stjålne dørskilte  at ændre navn til Jean Von Baden da moderen og morfaren er fra Von Baden slægten - det var en hyldest til morfaren. Han blev skide stolt da han så sit navn i pressen, men som gammel mand også lidt sur over der ikke var penge i det for ham…

 
5 fede dj jobs i år:
 
Gig på Sankt Hans torv til Distortion med Lykketoft som gogo danser foran 50.000 mennesker.
 
Color Run Iceland - Spillede for 4% af den Islandske befolkning med bjerge og sol døgnet rundt.
 
Chill Out Set på Fredensborg Slot til Røde Kors Jubilæum med Le Royals.
 
Alle Red Box sets på mere end 7 timer med ren House og Tech + Black Box med legenden Marshall Jefferson.

God Goes Deep live dj sets med Mashti i Vor frue kirke.
 
De nederen dj jobs:

1. De jobs, hvor arrangøren ikke har et ordentligt anlæg.
2. De jobs, hvor arrangøren ikke har lavet sit PR ordentligt og kommer og spørger mig konstant: “Hvorfor sker der ikke noget?” Øh, PR!
3. Jet set jobs på skodpulte, hvor folk er musik-arrogante, men i virkeligheden helst vil høre Gangnam style & One direction, men ønsker Disco, for det har de læst er cool nu. 

6. klassikere, der altid virker:

1. Blue Monday (originalen eller Hardfloor remix)
2. Bille Jean vs Milk Shake (mashup)
3. Hale bop af Dritte raum  (Acid Pauli Jazzswing Balkan version)
4. This Must Be the place / Talking Heads 
5. You got the Love – Candi staton eller Frankie Knuckles
6. Daft Punk – Around the world.

LÆS OGSÅ: Niarn i det nye nummer af Euroman: "Jeg havde en kvart flaske vodka stående ved siden af sengen, så jeg kunne gribe ud efter den i søvne"

LÆS OGSÅ: En bluffers guide til dj-kulturen

LÆS OGSÅ: Jeg blev smuglet til Danmark i bagagerummet på en Mazda