Hvis du står over for at blive onkel eller, endnu bedre, bedstefar, har du nu muligheden for at anskaffe dig en nærmest uudtømmelig kilde af humoristisk materiale, der passer til det nye trin på livets trappe.

Vinderen af en auktion på Lauritz.com kan nemlig i bogstavelig forstand komme til at kigge en sand mester i disciplinen i kortene.
 
Lauritz.com er kommet i besiddelse af et kartotek over en af de allermest kendte tv-værter fra DR-monopolets tid, Otto Leisners, vittigheder, og på websitet anslår auktionshuset, at der er cirka 3000 kartotekskort med enkeltstående vittigheder.

Otto Leisner, der døde i 2008, var den elskværdige og lattermilde vært i kendte tv-programmer som ’Fup eller Fakta’ (1966-68, ’72, ’79), 'Den Gyldne Pil' (1972-73), 'H.O.P.L.A.' (1979-82) og 'Kvit eller Dobbelt' (1984-88). 

Salgsomtalen på Lauritz.com giver enkelte eksempler på den afdøde tv-mands humor, der omhyggeligt er sorteret i kategorier, blandt andet 'årstider', 'ægteskab' og 'læger'.

For nogle er det muligvis munter nostalgi. For yngre generationer, der ikke har oplevet manden og stemningen, der herskede i den tids tv-udsendelser, vil vittighederne sandsynligvis virke tamme, ja måske endda pointeløse. 

Her er et par eksempler:   







Men måske hjælper det, hvis man ser, hvordan vittigheder i denne stil serveres bedst (højt hår og store flipper). Her introducerer Leisner en kvartet. Læg godt mærke til det ord, det har et stort humoristisk potentiale:



Auktionen udløber 16. september, og aktuelt lyder højeste bud på 8000 kroner. Det er 3000 kroner over vurderingsprisen.