De fleste er efterhånden enige om, at klimaforandringerne er menneskeskabte. Men hvad sker der egentlig, hvis alt isen på kloden smelter? Det svarer National Geographic på med nye landkort.

De nye landkort fra National Geographic viser, hvad der sker, hvis alt isen på kloden smelter. Havene vil stige, og kystlinjen på de forskellige kontinenter vil trække sig betragteligt tilbage i forhold til den nuværende geografiske placering.

Mange lande vil være komplet eller delvist forsvundet. Et af dem er Danmark, hvor kun en lille del af Jylland vil være oven vande. Det samme er gældende for byer som London, New York, Shanghai, Hong Kong og en lang række andre landområder, der i forvejen ligger lavt over havets overflade.

Hvis alt isen på Jorden smelter, vil vandstanden stige med 65 meter. Der er over to millioner kubikkilometer is på kloden, som efter sigende vil tage over 5.000 år om at smelte. Ifølge National Geographic vil gennemsnitstemperaturen stige fra 14.4 til 26.6 grader celcius, hvis vi fortsætter med at udstøde drivhusgasser i atmosfæren. Så nok kommer der evig sommer, men hvad hjælper det, når hele huset står under vand?

Se landkortene over Nordamerika og Asien her:





Se de interaktive kort på National Geographic.

LÆS OGSÅ Japanske unge har droppet sex

FACEBOOK Bliv ven med Euroman