En gruppe syriske mænd og kvinder fik sig søndag en helt igennem ny oplevelse.

Røde Kors Hørsholm ville gerne aktivere flygtningene fra det krigshærgede land, og valget af underholdning faldt på de lokale sportsstjerner fra Rungsted Ishockey, der mødte Herning på hjemmebane i Saxo Bank Arena.

"Selv om de aldrig havde set ishockey før, tog de det lynhurtigt til sig. Der var kun lige et enkelt tidspunkt omkring time out, hvor de havde lidt problemer med at forstå, hvad der foregik," fortæller Jerry Ritz, næstformand i Røde Kors Hørsholm og initiativtager til udflugten, til euroman.dk.

LÆS OGSÅ: Internettet går amok over dansk bueskytte

"De får danskundervisning tre gange om ugen, men ellers har de svært ved at få tiden til at gå. Vi synes ikke, de bare skal sidde og kigge ind i væggen, mens de tænker på deres familie, som de har efterladt i hjemlandet, eller på de familiemedlemmer som nogen af dem har mistet," siger Jerry Ritz.

Han fortæller, at de 14 mænd og fire syriske kvinder alle er mellem 25 og 35 år og har boet i Hørsholm fra fire måneder op til et år. De er en del af kommunens kvoteflygtninge og indkvarteret på vandrerhjem og hoteller i området.

LÆS OGSÅ: Her er frisparkschefen, der ånder Messi og Ronaldo i nakken

Én gang om ugen mødes de til fællesaftner i Røde Kors' hus i Hørsholm, men søndag var det blevet tid til lidt ekstra aktivering.

"De er nogle rimelig traumatiserede mennesker. Men de var hurtige til at lade sig rive med, da de kom ind til kampen. De havde det, som om det var deres hold" siger Jerry Ritz.

Hørsholm vandt 4-2 over Herning.








Alle fotos: Røde Kors Hørsholm

LÆS OGSÅ:
Lapland, Darfur og Kurdistan: Her er holdene til det uafhængige VM

LÆS OGSÅ: 10 gribende billeder af Jan Grarup

LÆS OGSÅ: Fodboldtræner: Det var en enestående chance at få lov at træne verdens dårligste landshold