Mexico Citys indbyggerne kaldes chilangos og har i resten af landet ry for at være storbysnuder, der er lidt for fede til deres egne sko (chilangoer kvitterer ved at kalde alt uden for Mexico City for provincia). Kom tæt på en chilango i bydelen Roma  – også kaldet hipsterlandia – der har flere sømandstatoverede hipstere per kvadratmeter end Vesterbro. Bestil kaffe og morgenmad på Abarrotes Delirio (Colima 114), der er kaffebar og delikatesse med alt fra hjemmebagte croissanter og quiche til olivenolier, eksotiske chiliblandinger og tapenader, du gerne vil have med hjem.

Mexico City er synonym med streetfood og synes nærmest at brødføde samtlige 30 mio. indbyggere på farten. Det lille Taquería Los Cocuyos (Bolívar 54) serverer næsten døgnet rundt rygende varme tacos drysset med frisk koriander og løg. Prøv en campechano (oksekød og llonganiz-apølse) eller cabeza (slet og ret ’hoved’). Man kan ikke sidde ned, men til gengæld får man en gastronomisk oplevelse til ingen penge. Vil man smage lokalt streetkøkken under mere ordnede forhold, kan man besøge Mercado Roma (Querétaro 225), et arkitekttegnet gourmetmarked i tre etager. 

Tag metroen til Coyoacán med dens pueblo-stemning og åbne plazaer. De fleste kommer for at se Casa Azul, hvor Frida Kahlo boede, men husmuseet over Lev Trotskij (den russiske revolutionær, som nåede at have en affære med Kahlo, inden han blev snigmyrdet af en sovjetisk agent) er også interessant. Tag en pause på La Bipo (Calle Malintzin 155), en hipstercantina ejet af skuespilleren Diego Luna, hvor man kan gå om bord i quesadillas med rosella-blomst, chilaquiles mm. Prøv husets agua de pepino, agurkesaft, evt. med et pift mezcal. Skal det være en mere traditionel cantina, ligger Mercado de Coyoacán (Calle Ignacio Allende) rundt om hjørnet med langborde og voksdug, hvor man kan få alt fra den krydrede majssnack elote til den nærende pozole-suppe med kylling og svinekød.

Det er ikke tilfældigt, at noma i april-maj lavede en pop-up i Mexico. Haute cuisine bobler i landet, og intet sted er det tydeligere end i Mexico City, der har adskillige indslag på Worlds 50 Best-listen. Prøv til aften flagskibene Pujol (Tennyson 133) eller Quintonil (Newton 55), begge i rigmandskvarteret Polanco, der på hver deres måde tager det traditionelle mexicanske køkken under raffineret, men kærlig behandling.

Mezcal oplever i disse år et boom i Mexico City, hvor feinschmeckere har genopdaget den dybt aromatiske og røgede brændevin, der engang blev anset som fattigmands-tequila (mezcal er som tequila lavet på agave, men i modsætning til tequila, der er fra en bestemt del af delstaten Jalisco, så er mezcal betegnelsen på agavabrændevin fra det øvrige Mexico). Prøv den på moderne mezcalbarer som El Palenquito i Roma (Álvaro Obregón 39) eller Bósforo i Centro (Luis Moya 31). Som sidevogn kan man bestille en skål chapulines, tørrede græshopper, der spises som snack (nej, det er heller ikke ulækkert.)

LÆS OGSÅ: Han kæmper for Danmark ved det uofficielle VM for bartendere - men har ikke været fuld i 4 år

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste bartender: Sådan laver du en rigtig gin og tonic

LÆS OGSÅ: 8 anbefalinger: Spis dig gennem Malaga på et døgn