odyssey 10 curfew

Cocktail-opskrifter fra prisvindende bar

Her er fire sommercocktails fra byens bedste bar

Vinderen af AOK’s konkurrence om Københavns bedste cocktailbar deler sine opskrifter.

I begyndelsen af sommeren blev Curfew kåret til årets bedste cocktailbar på bylivssitet AOK. Titlerne bliver tildelt i en kombination mellem brugernes stemmer og dommerstemmer fra en Byens Bedste-jury.

”Jeg tror, vores gæster er ret dedikerede. Og vi er meget dedikerede til dem,” svarer Humberto Marques på spørgsmålet om, hvorfor han mener, at læserne har kåret hans bar til byens bedste.

”Hele oplevelsen skal balancere, som en god cocktail. Når vi nu har indrettet baren og forsøgt at skabe en atmosfære, er det vigtigt, at cocktailene og servicen er på samme niveau,” siger han om baren, der har ligget i den stille Stenosgade på Vesterbro i lidt over to år, og som ikke gør meget væsen af sig fra gaden, men er indrettet som en spektakulær speakeasy med dæmpet belysning, grønne plyssofaer, røde støbejernsbarstole og portugisiske fliser på baren.

”Mange gæster er vilde med, at vi befinder os et afsides sted. De føler sig heldige, at de har fundet det, og nogle håber endda, at andre ikke vil finde det, så det kan forblive deres hemmelige bar,” fortæller Humberto Marques, der har arbejdet som bartender de sidste 20 år, først i sit hjemland, Portugal, og siden i Skotland og Frankrig, inden han kom til København, hvor han arbejdede på baren 1105 i fire år, inden han åbnede sin egen bar.

Som bartender forsøger Marques at udforske ingredienser, der ikke tidligere har været sammensat i en drink, lige som han forsøger at vække cocktailingredienser til live, der længe har slumret eller er blevet glemt, for eksempel Madeira og portvin, som han har et særligt forhold til som portugiser. 

Her giver Byens Bedste-vinderen dig fire bud på en sommerlig cocktail. Du kan gå hen på Curfew og lade personalet der mixe dem til dig, eller du kan selv forsøge dig derhjemme:

Curfew

Åbnede i foråret 2015
Stenosgade 1
1616 København V
Åbent:
Tir. & on. 18-01
Tor. 18-02
Fre. 17-03
Lø. 18-03

”Mange gæster er vilde med, at vi befinder os et afsides sted. De føler sig heldige, at de har fundet det, og nogle håber endda, at andre ikke vil finde det, så det kan forblive deres hemmelige bar,” fortæller Humberto Marques, der har arbejdet som bartender de sidste 20 år, først i sit hjemland, Portugal, og siden i Skotland og Frankrig, inden han kom til København, hvor han arbejdede på baren 1105 i fire år, inden han åbnede sin egen bar.

Som bartender forsøger Marques at udforske ingredienser, der ikke tidligere har været sammensat i en drink, lige som han forsøger at vække cocktailingredienser til live, der længe har slumret eller er blevet glemt, for eksempel Madeira og portvin, som han har et særligt forhold til som portugiser. 

Her giver Byens Bedste-vinderen dig fire bud på en sommerlig cocktail. Du kan gå hen på Curfew og lade personalet der mixe dem til dig, eller du kan selv forsøge dig derhjemme:

"First Aid"

 



Det skal der i:

- 5cl Tanqueray gin
- 3cl friskpresset limesaft
- 3cl Aloe vera-honning (kan fås hos Den Kinesiske Købmand, og kan substitueres med akaciehonning)
- 2cl tør hvid portvin 

Sådan gør du:

1. Ryst alle ingredienserne med is i en shaker.
2. Sigt dem over i et lowball-glas med isterninger.
3. Garnér med friske vindruer befriet for kerner.

"Curfew Punch"

 

Det skal der i:

- 3cl Zacapa 23 rom (eller en anden lagret rom)
- 2cl ferskencognac (6 dele cognac, for eksempel Martell VS og 4 dele ferskenlikør 
- 2cl citrongræste-sirup (til 1 liter: bring 1 liter vand og 1kg sukker til kogepunktet, rør, indtil sukkeret er opløst. Køl ned, og blend med 4 stænger citrongræs. Sigt det, og opbevar det i køleskabet)
- 2cl Curaçao orangelikør 
- 3cl limesaft
- 3cl passionsfrugtpuré
- 1 barske (eller lille teske) rosenpeber

Sådan gør du:

1. Ryst alle ingredienserne med is og sigt den gennem en fin sigte over i en flot gammel kop, hvis du har sådan en.
2. Tilsæt to isterninger og spiselige blomster, hvis du har adgang til dem.

"Little Dragon"

 

Det skal der i:

- 5cl Tanqueray gin
- 5cl mangopuré
- 1 kvist estragon
- 3cl citronsaft
- 2cl acaciehonning
- 2cl tør sherry
- 0,5 barske eller teske matcha grøn te

Sådan gør du:

1. Ryst alle ingredienserne med is og sigt over i en mate-kop eller et glas med isterninger.
2. Garnér eventuelt med en estragonstilk.


"Odyssey number Ten "

 

Det skal der i:

- 5cl Tanqueray Ten gin
- 3 friske jordbær
- en tilsvarende mængde hakket bladselleri
- 2cl acaciehonning
- 3cl citronsaft
- 2cl Lillet Rouge hedvin 

Sådan gør du:

1. Stød jordbær og bladselleri med en morter.
2. Hæld resten af ingredienserne på, og ryst det hele med is.
3. Sigt indholdet over i et glas eller en kop med en solid stilk og isterninger i. Garnér eventuelt med tørrede jordbær og en strimmel bladselleri.

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste bartender: Sådan laver du en rigtig gin og tonic

 LÆS OGSÅ: Johan Bülow solgte sin virksomhed og sit navn for 470 millioner: "Jeg er stadig en del af brandet"

 LÆS OGSÅ: Jensens Bøfhus har rebrandet sig, men de serverer stadig færgemad

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok