'

10 fede espresso- og kaffemaskiner

En god kop kaffe hører til blandt de absolutte sanselige højdepunkter. Men det skal laves ordentligt. Sammen med Michel Holm, butikschef hos Kontracoffee, har vi samlet ti espresso- og kaffemaskiner. Lige fra det enkle, gode køb til den komplekse for connaisseurs.

Oraklet



’Sage the oracle’ er tiltænkt dem, der ikke vil have beskidte fingre, men samtidig vil nyde smagen fra cafeen. Den fuldautomatiske maskine både kværner og komprimerer din kop espresso.  Det tætteste vi kommer på den ægte vare - uden at røre en finger.

Plus: Enkelt. Lækkert design.
Minus: For entusiasten er den dog ikke helt på niveau med semiautomatisk. Og brygningen er jo også en del af oplevelsen. 

Pris: 19.999 kroner.

Den polerede



Jura impressa producerer en bred palet af kaffetyper. Inklusiv latte, hvor den kan trække mælk fra en slange til køleskabet. Det hele foregår fuldautomatisk. Bare tryk på knappen, vælg produkt, og så sker resten helt af sig selv. Smagen er udmærket.

Plus: Nemmere bliver det ikke.
Minus: Der er stadig et spring op til baristaen. Og designet? Det minder lidt om kantinen.

Pris: 5.499 kroner

LÆS OGSÅ: 30 design-objekter, der vil løfte dit hjem

Raketten




Rocket R58 er for den absolutte feinschmecker. Den er semiautomatisk, og du får dermed glæden ved selv også at kværne bønnerne. Det her er jern, stål og kvalitet på ypperste plan. Og det smages i hver enkelt dråbe, der uden tvivl matcher cafeernes ditto.
Plus: Stål, kvalitet og maskinel helt i top. Og et design, der overvælder.
Minus: Designet. Det kan måske være en tand for karakteristisk. 

Pris: 16.000 kroner, plus kværn

Bedste køb



Nuova Simonelli har siden 2006 stået som markedets bedste køb. En gedigen espressomaskine i høj kvalitet, designet til hjemmebrug. Normalt er termen ’godt begynderkøb’ ikke videre anprisende, men her skal det tolkes positivt.

Plus: En habil maskine til prisen.
Minus: Designet er lidt hjemligt og minder ikke umiddelbart om cafeen.

Pris: ca. 5.400 plus kværn

Proffen i køkkenet



Della Corte mini er samlet af de professionelles komponenter, blot i en mindre maskine. Den indeholder således også flowmåler, der sikrer, at den rette mængde vand presses gennem, hvilket garanterer ensartet, høj kvalitet i hver kop.

Plus:
Solid maskine, bygget med dele som proffernes.
Minus: Det er omvendt ikke en begynder. Kræver lidt instruktion at bruge.
Pris: 5.400 + kværn

Slagtilbuddet



Sage the barista er en semiautomatisk espressomaskine. For blot 6199 er kværn og maskine samlet i et element. Pladsmæssigt spares der altså her.  Der kan dog ikke brygges og steames mælk samtidig, da der kun er en varmeveksler.

Plus: Prisen.
Minus: En egoistmaskine. Kan ikke producere til mange ad gangen. 
Pris: 6.199 kr. med kværn

Håndpresseren



Aerobie AeroPress, fungerer ved, at du selv presser vandet gennem filteret direkte ned i koppen. I øvrigt en ganske velegnet metode, hvis der skal serveres espresso på farten. Eller overlevelsesturen.  Og så syner den ikke af meget.

Plus:
Kan tages med overalt.
Minus: Det er bare sjovere med en maskine.

Pris: 299 plus kværn.

Mormors



Phillips HD7546 er en helt almindelig kaffemaskine, der brygger helt almindelig filterkaffe. Eller mormorkaffe. Det hele afhænger af bønnerne, der – hvis de er friskkværnede – faktisk kan give en ganske udmærket smag. Og, så er det jo blevet lidt in igen, med de gamle maskiner.
Plus: Kan brygge meget.
Minus: Smagen kommer ikke i nærheden af espresso.

Pris: 443 kr.

Stemplet



Bodums stempelkande akkompagneret af en kaffekværn eller kaffeblender kan brygge helt almindelig kaffe i en så høj kvalitet, at det fuldt ud matcher espresso. Er bønnerne friskmalede, kommer der en perfekt rund og fyldig smag.

Plus:
Smagen af kaffe fås ikke bedre.
Minus: Der er ikke så meget damp, kram og maskine over det. 
Pris: 346 kroner
 
Den originale



Kanden placeres oven på komfuret, og det opvarmede vand presses op gennem filtret. Den originale måde at producere espresso. Mælken skal varmes ved siden af. Og bønnerne skal i sagens natur kværnes. Og det tager tid, før processen er færdig. 

Plus:
Den originale metode, hvor processen er en del af glæden.
Minus: Tiden. Det er svært med en hurtig kop.

Pris: 409 + kværn

LÆS OGSÅ: Se hvordan de brygger kaffe på Københavns toprestauranter

LÆS OGSÅ: Fra kaffe til cocktails: 7 Københavnske tagterrasser du bør besøge

LÆS OGSÅ: Isbrygget kaffe vil afløse din latte


Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok