'

En kvinde vi kan li’: Martine Lindskjold

Den 24-årige model om lange stænger, grov humor og tag selv-borde i Barcelona.

Jeg kan godt mærke, at jeg er blevet ældre. Jeg er ikke så vred mere. Da jeg var teenager, var jeg vred på politiet, politikere, forældre og verden generelt. Det er gået op for mig senere, at verden ikke er sort-hvid. Hvis bare det var så let, at der var de gode og de onde, men sådan er det ikke.

Det bedste råd, jeg har fået, er også det værste råd. Min far har altid sagt, jeg skulle gøre det, jeg havde lyst til. Det, jeg følte for i hjertet. Det er et godt råd, men det har samtidig gjort, at jeg har haft svært ved at tage mig sammen til at tage en uddannelse. Pga. det råd har jeg aldrig taget mig af det pres om, hvad samfundet forventer, jeg skal gøre.

Grov humor kan få mig til at grine. Ting, der er lidt for meget. Mine venner og jeg har en jargon med meget grov humor. Men fordi vi kender hinanden godt, kan vi tillade os at gå over stregen. Alt kan blive svinet til, men med et glimt i øjet. Grov humor kan være ironi, men også at svine politikere eller minoriteter til. Jeg kan også godt klare, at folk laver sjov med mig. Jeg synes, det er fedt, hvis man har noget selvironi. Det viser et overskud.

Jeg er tatoveret på brystet, og hvis jeg har en lidt nedringet bluse på, kan fyrene godt finde på at spørge: ”Hvor langt går de der tatoveringer ned?” Fuck, hvor bøvet. Det er virkelig en dårlig scorereplik. Hvad vil de have, jeg skal svare?

Mit bedste råd til mænd er, at de skal være bedre til at tale om følelser. Hvis mine drengevenner har problemer, taler de ikke om det. De mødes over en film og ryger en joint sammen i stilhed. Jeg mødes med mine veninder og snakker uafbrudt i tre timer. Mænd siger heller ikke til kvinder, hvis de bliver for meget. De siger ikke, hvis en kvinde går ind over deres banehalvdel i et forhold. En dag eksploderer de i stedet, og så er forholdet ødelagt.

Jeg elsker, at jeg er høj. Jeg havde det dårligt med det, da jeg var yngre. Jeg gik og bukkede mig forover, fordi jeg hadede det. Alle drengene var lavere end mig. Hvad hvis jeg en dag skulle kysse en dreng, der var lavere end mig? Den tanke var forfærdelig. Men så vendte det på et tidspunkt. Nu synes jeg, det er fedt. Jeg tager tit høje sko på for at blive endnu højere. Det er så pisseoverlegent at være høj.

Det kan gøre mig rasende, når folk tror, at kvinder er et tag selv-bord. Hvis fyrene bare rager på mig. For nogle år siden var jeg på ferie i Barcelona. På vej ned til stranden gik jeg i vejkanten, fordi der ikke var noget fortov. Pludselig kommer nogle mænd kørende i en bil. De ruller vinduet ned for at klaske mig i røven. De er så optaget af det, at bilen begynder at slingre. Det værste ved den situation var, at jeg ikke havde mulighed for at blive hidsig på dem, fordi de bare kørte videre.

God mad er tit involveret, når jeg har det rigtig godt. En greasy pizza, junkfood eller øl. Jeg kan spise pizza to dage i træk og så vågne op og stadig tænke på pizza. Fx kold pizza dagen efter, det er det bedste. Men det hænger selvfølgelig ikke altid sammen med det at være model. Så jeg har kun én dag om ugen, hvor jeg må spise alt i hele verden. Det ender tit med at blive søndag.

Martine Lindskjold er model hos La Management og arbejder desuden i lingeributikken Agent Provocateur i København K.

LÆS OGSÅ: Lækre Laurie Gordeijns

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok