Vi er vilde med podcasts. De er det perfekte alternativ til bøger, film og serier. Desuden kan de hentes kvit og frit og høres, når vi vil, og hvor vi vil. Det myldrer hele tiden frem med danske og udenlandske podcasts, fordi efterspørgslen er blevet så stor.
Så hvilke skal du vælge? Er du til nervepirrende krimimysterier? Eller måske til nørdede analyser og diskussioner om fodbold?
Hos Euroman skriver vi guider til de bedste podcasts og laver også vores egne produktioner.
God podcast-lyst!
Hvordan kommer du i gang?
Podcast eller podcasting er oprindelig en sammentrækning af iPod og broadcasting og betyder ’Personal On Demand Casting’ eller på dansk ’Personlige udsendelser til afhentning'. Er du helt grøn i forhold til podcasts og gerne vil i gang med at lytte, får du hjælp her:
Hvis du har en Iphone, henter du ’Podcast’ i din App Store. Hvis du bruger en anden smartphone, kan du hente ’PodKicker’. Så søger du efter en udsendelse. Det kan være dit yndlingsprogram fra DR eksempelvis 'Mads og Monopolet' eller Anders Breinholts og Anders Lund Madsens populære og sjove snakkeprogram 'Anders og Anders'. Vælg abonner og tryk afspil. Nu er du i gang.
'Serial', 'This American Life', 'Radiolab' 'Third Ear' - podcasts, du ikke kan komme udenom
De fleste podcasts-entusiaster har efterhånden gennemtæsket Serial, Radiolab og Third Ears store arkiv. Det er der en god grund til. De er blandt de allerbedste podcasts og er dem, som har været med til at gøre formatet udbredt.
Men har du stadig til gode at høre om mordet på teenageren Hae Min Lee eller om ’Kvinden med den tunge kuffert’, er det bare med at gå i gang. Du vil ikke fortryde det. Vi har her samlet 20 af verdens bedste podcasts, som du bør lytte til.
Euroman laver podcasts
Vi fortæller også gode historier på lyd. Kom blandt andet på en spændende og psykedelisk rejse om stoffer og mikrodoseringer og hør, hvordan mexicanske svampe ændrede et 02-tal til et 12-tal for en studerende. Vi samler også trendsættere og modeeksperter til snakke om sneakers og jakkesæt.