Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Simremad: Servér et måltid med masser af kraft

Når de koldere tider igen melder sin ankomst, bevæger tankerne sig nærmest automatisk hen på sammenkogte retter, som har hygget sig halve og hele dage ved lav varme under et grydelåg eller i en stegeso. Simreretter er fyldt med kraft og giver masser af energi, så selvom de smager ganske formidabelt året rundt, egner de sig særligt godt til vinterhalvåret og efterårets koldeste dage. Her finder du opskrifter på simremad, som i hvert fald varmer kroppen indefra.
 
Find alle Euromans opskrifter på simremad her


I en travl hverdag, hvor det er sparsomt med tid til madlavning, glemmer vi tit at gøre plads til den såkaldte ’slow-food’, bedre kendt som simremad. Det virker måske som en uoverskuelig proces at gå i gang med en opskrift, der først giver udbytte en god håndfuld timer senere, men i virkeligheden er det meste slowfood såre simpelt at kokkerere. Det meste af tiden skal retterne passe sig selv, så på trods af den lange forberedelsestid, er arbejdsindsatsen tæt på minimal.

Hvad er simremad?

I al simpelhed handler simremad i om kød og grøntsager, som får lov at koge i mange timer ved lavt blus. På den måde bliver kødet helt mørt og afgiver masser af smag til grøntsagerne og suppen. Det er typisk grove grøntsager som gulerødder og rodfrugter man anvender i suppedasen sammen med en mere rustik kødudskæring, som for eksempel kalveklump, oksebryst eller svinekæber. Selvfølgelig med mindre der er coq au vin på menuen.

Hvilket udstyr skal du bruge for at lave en god simreret?

Ikke meget. Det eneste udstyr, som er virkelig nødvendigt for smagen, er en tykbundet gryde, hvis det er en ret, der skal simre på kogeblusset, eller en stegeso, hvis det er et måltid, som skal simre i ovnen. Med gryde og stegeso på plads kan du uden problemer kaste dig ud i James Prices oksehaleragout eller en anden simreret efter dine præferencer.