Anellika er 23 år: ”Hvis jeg alligevel skulle være køkkenchef en dag, kunne jeg jo lige så godt blive det nu” scroll-down

Anellika er 23 år: ”Hvis jeg alligevel skulle være køkkenchef en dag, kunne jeg jo lige så godt blive det nu”

Anellika Ljungmann overtog i februar køkkenet på Bandholm Badehotel. Her fortæller hun om, hvordan man opgraderer kopnudler og om at sætte grænser for sig selv.

Af Mia Skovby
Foto: Flemming Gernyx
Gastro Euroman

Hvordan ender man med at blive køkkenchef på Bandholm Badehotel i en alder af 23 år?
”Stillingen blev ledig, og så tænkte jeg, at den kunne jeg da lige så godt søge. Hvis jeg alligevel skulle være køkkenchef en dag, kunne jeg jo lige så godt blive det nu, og det syntes Bandholms direktør også.”

Hvad har været dit livs bedste måltid?
”Mit liv har ikke været særligt langt indtil videre, så det er lidt begrænset, hvad jeg har smagt. Jeg blev først udlært for et år siden, så det der med at hive penge op af elevlommen og tage ud at spise på en masse fine Michelin-restauranter har der ikke været så meget plads til.

Men jeg er meget glad for soul food. Min livret er ramen, hvilket man kan få i alle mulige forskellige afskygninger. Min yndlingsramenrestaurant må være Ramen to Biiru, det er i hvert fald den, jeg har været på flest gange. Men nu er jeg jo flyttet til Lolland, så det er altså ikke særligt tit, jeg kommer derind og spiser mere.

Ramen er en meget kompleks ret, der er bygget op af tre forskellige baser, der har stået og kogt over flere dage, så det der med at stå og lave det derhjemme er ikke noget, jeg gør så tit. Det tætteste, jeg kommer på at lave det derhjemme, er en opgraderet udgave af kopnudler.”

Hvordan opgraderer man sine kopnudler?
”Det handler bare om at tilføje de garniturer, man gerne vil have i. Jeg tilføjer typisk lidt koriander, noget fintsnittet kål og et blødkogt æg. Det er overhovedet ikke sammenligneligt med en rigtig portion ramen, men det fungerer stadig rigtigt godt.”

Hvad lærer du omvendt aldrig at spise?
”Jeg kan faktisk lide det meste, men hvis jeg skal svare sådan lidt snobbet på spørgsmålet, lærer jeg aldrig at spise meget forarbejdet mad og mad af meget ringe kvalitet. En østers af dårlig kvalitet gider jeg ikke at spise, for jeg ved, hvordan de smager, når de er rigtigt gode. Der findes så mange gode råvarer, så jeg gider ikke at spise noget, hvor der er blevet haltet på kærlighed i processen med at lave det.”

Hvad har du så altid lyst til at spise?
”Jeg har altid lyst til en god tomatmad. En helt simpel skive rugbrød med en lille smule smør, nogle lækre modne tomater, en god mayonnaise og en lille smule løg. Det er bedst om sommeren, men det er noget, jeg altid har lyst til. Tomater er nok min yndlingsråvare, og så forbinder jeg det en hel del med min barndom, hvor min mor lavede det rigtigt meget.”

Hvad spiser du, når du har tømmermænd?
”Når jeg har tømmermænd, spiser jeg thaimad, og det er ikke rigtigt noget, jeg er villig til at gå på kompromis med: Det er altid thaimad.

Før jeg flyttede til Bandholm for et par måneder siden, boede jeg i et halvt år på Fejø, og der var altså ikke noget, der hed takeaway, så det blev til en thaiboks fra supermarkedet. Maden skal gerne være lidt stærk, så man glemmer, at man har hovedpine. Så er man hurtigt kureret.”

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kokke og Restauranter