Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Emily Ratajkowski - supermodel og feminist med fabelagtige kurver

21 millioner Instagram-følgere kan ikke tage fejl. Den polsk-amerikanske supermodel Emily Ratajkowski er noget ganske særligt. Siden hun brød igennem i 2014 som barmfagert blikfang i videoen til hittet ‘Blurred Lines’, har Emily Ratajkowski mere eller mindre afklædt charmeret sig direkte ind på størstedele af jordens mandlige befolkning.

Og redaktionen på Euroman er ingen undtagelse. Vi knuselsker Emily Ratajkowski. Derfor finder du også de allerbedste billeder af supermodellen her på siden.


Pophit banede vejen for Emily Ratajkowski

I 2013 var det umuligt at undgå Robin Thickes og Pharell Williams monsterhit ‘Blurred Lines’. Sangen lå nummer et i 25 lande og solgte knap 15 millioner eksemplarer.

Og bevares, ‘Blurred Lines’ er da en ørehænger af en anden verden. Men successen skal i høj grad også tilskrives den dengang 22-årige polsk-amerikanske skønhed Emily Ratajowski.

I videoen til ‘Blurred Lines’ optræder Emily Ratajkowski uden en trævl på kroppen, og mere end en halv milliard mennesker har nydt hendes smukke former i musikvideoen på YouTube.

Robin Thicke hyrede skønheden til at optræde i videoen efter han havde set Emiliy Ratajkowski topløs i denne billedserie fra Treats Magazine året før.

Og da først sangen eksploderede, gjorde Emily Ratajkowskis modelkarriere det samme.

Ved udgangen af 2013 figurerede hun højt på Maxims, FHM’s og AskMens lister over ‘årets mest sexede kvinder’. En position hun har bevaret lige siden.

Emily Ratajkowski vil ikke gemme sig bag Photoshop

Selvom Emily Ratajkowski ikke er bleg for at smide kludene og få mænd verden over til at savle over hendes krop, er hun erklæret feminist.

I marts 2016 forsvarede hun Kim Kardashians nøgenselfie på Instagram og skrev blandt anet, at “kvinder har ret til at udtrykke deres seksualitet og fremvise deres kroppe på hvilken som helst måde, de ønsker det”.

Og da det franske magasin Madame Figaro i 2017 gav Emily Ratajkowski et brystløft og et sæt smallere læber i fotoredigeringsprogrammet Photoshop røg hun til tasterne.

"Vi har alle usikkerheder om de ting, der gør os anderledes end det typiske skønhedsideal. Jeg, som mange andre, prøver hver dag at arbejde med og komme over disse usikkerheder. Jeg var meget skuffet over at se mine læber og bryster ændret i photoshop på dette omslag. Jeg håber, modeindustrien vil stoppe med at ændre de ting, der gør os unikke, og i stedet burde de begynde at hylde individualitet", skrev modellen på sin Instagram-profil.

Og Emily Ratajkowskis kritik af det Photoshopede fotoshoot blev hurtigt nyhedsstof. Med 21,6 millioner følgere på det sociale medie spidser omverden nemlig ører, når supermodellen taler.

Emily Ratajkowski – Mine bryster er en ulempe i Hollywood

Målt på Instagram-følgere alene er Emily Ratajkowski verdens 5. mest populære model. Og det forstår man godt. Hendes profil bugner nemlig med privatfotos og professionelle fotoserier, der deler gavmildt ud af hendes sexede kurver.

Emily Ratajkowski har smidt toppen for modelfotografen Terry Richardson, givet den som sexet bokser i en fotoserie af modelfotografen Olivia Malone og optrådt i sexet undertøj i en pikant julekalender i det britiske magasin GQ.

Men som så mange andre modeller drømmer Emily Ratajkowski om at skifte catwalken ud med den røde løber i Hollywood.

Og det er da også blevet til et par småroller i bl.a. David Finchers ‘Gone Girl’ og tv-serien ‘Entourage’.

Det store gennembrud er dog udeblevet. Den mest indlysende årsag er, at Emily Ratajkowski ikke ligefrem er nogen Meryl Streep.

Men supermodellen har selv en anden forklaring.

“Folk ønsker ikke at arbejde med mig, fordi mine bryster er for store. Det er sådan en anti-kvinde ting”, fortalte Emily Ratajkowski til Harpers Bazaar Australia efter premieren på filmen ‘Gone Girl’ i 2014. Hun fortsatte:

“Hvad er der galt med bryster? De er en smuk, feminin feature som fortjener at blive hyldet. De er fantastiske som små og som store. Hvorfor pokker er de et problem?”.

Vi kunne ikke være mere enige.

Se, hvad vi ellers skriver om: Instagram, En Kvinde Vi Kan Li' og Modeller