Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Northside - musikken, stilen og kvinderne på Aarhus' store festival

Northside har siden dens spæde start i 2010 støt vokset sig større og vigtigere.

Næsten for hvert år hæves ambitionsniveauet for Aarhus-festivalen, og Euroman er naturligvis med i den vuggende Ådal.

Her kan du bevæge dig gennem vores dækning gennem årene – fra den gode stil til de charmerende kvinder.


vis
mere

Fra danske artister til internationale superstjerner
I løbet af de eneste par år er Northside Festival for alvor trådt ud af rollen som Roskildes beskedne og indierock-besatte fætter fra Jylland.

Fra opstartsårets udelukkende danske program i 2010 til – især – programmet i 2017, hvor skelsættende og divergente verdensstjerner som Frank Ocean og Radiohead prydede toppen af plakaten, er der taget imponerende store skridt.

Alt fra Arctic Monkeys, Arcade Fire og Nick Cave til Pharrell Williams, The Streets og Tyler The Creator har gjort visit.

Til sommer er ingen undtagelse hvad angår vaskeægte stjernedrys. De sidste navne er endnu ikke kommet på plakat, men man kan ikke desto mindre allerede klargøre sig til vægtige artister som Bon Iver, New Order, Tame Impala, Nas og Migos.

Sagt ad færre omveje: Northside er blevet en uundgåelighed på den danske festivalmenu.

I år foregår festivalen i dagene 6.-8. juni, torsdag til lørdag, og igen i år er det på pladsen ved Ådalen, hvor festivalen har fundet sted, siden den i 2011 udvidede og flyttede væk fra Vestereng ved Skejby Sygehus.

Næste år, i 2020, vil være sidste gang, festivalen foregår i Ådalen. Til den tid udløber låneaftalen for pladsen ved Ådalen, og festivalen vil fra 2021 i stedet blive afviklet på et stort, grønt område ved Eskelund i Viby.

Northside er i nuværende form uden camping- eller teltmuligheder – sådan som man kender det fra eksempelvis Roskilde. Om det ændrer sig fra 2021, er der endnu ikke meldt noget om.

Foto: Ivan Riordann Boll

Set gennem Euromans linse
Vi har gennem årene hovedsagligt fokuseret på jer, stilede og smukke festivalgængere, når vi har besøgt Ådalen i Aarhus.

Kvinderne vurderer mændene
Som altid har vi et skærpet fokus på tidens mode, og det gør sig naturligvis også gældende, når vi lægger vejen forbi sommerens festivaler. På Northside har vi flere gange bedt kvinderne om at vurdere mændenes stil.

Kvinder vi kan li’ og glade gæster
Om sommeren er det ingen sag at finde motiver til vores faste format: En kvinde vi kan li’. Dem er der i sagens natur masser af her til lands, og på sommerens festivalpladser skal man bare åbne sine øjne. På Northside har der heller ikke været mangel på kvinder, vi kan li’.

Der er kvinder, vi kan li’, og så er der bare alle de smukke mennesker sådan helt generelt. Se bare her og her.

Når solen er afmarcheret, og regnen siver ned, er det ikke altid lige let at bevare sit strålende festivalhumør. I 2017, da pladsen ved Ådalen for alvor blev presset af regn, slud og mudder, holdt gæsterne på Northside dog et forbilledligt humør kørende. Se bare denne billedreportage af sprudlende gæster under en mudret Northside-weekend.

Se, hvad vi ellers skriver om: En Kvinde Vi Kan Li', Frank Ocean, Streetstyle og Festival