Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Guide til Aarhus: Alt det du kan lave, opleve og spise i byen

Til trods for, at Aarhus er en hel del mindre i størrelse end sin pendant på Sjælland, så er den lille storby alt andet end fattig på oplevelser. Både gastronomien og kulturlivet i Aarhus er i fuldt flor, og byens mange universitetsstuderende sørger for at holde de mange barer og klubber, som ligger side om side langs åen, godt i gang fra mandag til søndag.

Læs vores guide og bliv klogere på byen, som nogle mener har potentialet til at blive Danmarks fedeste.


vis
mere

Her skal du spise og drikke i Aarhus

De senere år er det sket noget, der har gjort, at Aarhus så at sige er kommet på verdenskortet. Store rejsesites og internationale medier er i hvert fald begyndt at guide til Aarhus som en by, der skal opleves. En af grundene til denne nyfundne popularitet er unægtelig den kulinariske scene i Aarhus, som har været i hastig udvikling de seneste år. Alle de hippe madkoncepter rykker ind i Danmarks andenstørste by, mens Michelin-restauranterne bliver flere. Haute Friture laver grillmad i verdensklasse, OliNico er en billig, fransk bistro, som er kendt for sine muslinger, mens La Cabra er stedet, alle kaffeelskere valfarter til. Aarhus er er madmekka for de sultne og lige her finder du en guide til de bedste spisesteder, kaffebarer og cocktails i byen.

Den bedste shopping i Aarhus

På samme måde som Grød, Gorms Pizza og alt det andet københavnermad, som har fundet vej til den jyske hovedstad, er modebrands fra hovedstaden og i det hele taget resten af verden også begyndt at poppe op rundt omkring i Aarhus’ hippe kvarterer. Således er det ikke længe siden Mads Nørgaard slog dørene op til sin første butik i Latinerkvarteret, ligesom Han Kjøbenhavn også har udvidet sig til vores andenstørste by.

Find den fedeste fest i Aarhus

Er du på jagt efter fest, farver og en svingom eller to, så skal du begive dig ned til området omkring åen. Fra Magasin og ned mod DOKK1 ligger alle byens klubber og barer på stribe, så du frit kan vælge, om det er en afslappet værtshussnak på Bodegaen, et tætpakket dansegulv på Kuhlstaal eller bordtennis og hip hop på Shen Mao, du er i humør til.

… Og hvad skal du ellers lave i Aarhus?

Du skal selvfølgelig på Aros og gå en tur i Olafur Eliassons regnbue, som ligger på taget af det berømte kunstmuseum. Her kan du se Aarhus oppefra og endda i alskens forskellig farver. Du skal også et besøg i Den Gamle By, som er et lille stykke Danmarkshistorie midt i Aarhus. Du kan også bare vælge at gå i de kendte aarhusianeres fodspor, som her guider til de bedste steder i deres hjemby. Er du stadig ikke helt sikker på, at Aarhus er noget for dig, så læs Uffe Elbæks kærlighedserklæring til byen og bliv overbevist.