Artiklen er et del af Euroman og Eurowomans magasin, der er lavet for at hylde Aarhus. Magasinet er sponsoreret af Bestseller.

Esben Weile Kjær, kunstner og forfatter

KH7 Artspace
”Jeg ville egentlig gerne have sagt udstillingsstedet Piscine, som først havde lokaler på havnen og til sidst havde deres egen afdeling hos Kunsthal Aarhus. Men Piscine er netop lukket ned for nu og agerer nomadekunstkollektiv/kuratorteam. Derfor KH7 Artspace, som også er et kunstnerdrevet udstillingssted med et spændende program, der er fyldt med substans.”

Øst for Paradis
”Øst for Paradis er for evigt min yndlingsbiograf. Efter min mening huser de det bedste filmprogram i Danmark. Jeg elsker også at komme der bare for at drikke en kop kaffe. Biografen ligger inde i baggården bag den gamle pornoforretning i Paradisgade, hvor der er en helt særlig stemning.”

Tape
”Spillestedet Tape i Mejlgade er virkelig sejt. Jeg synes, de virker meget tro over for deres æstetiske idealer, og deres program er kurateret grundigt. Jeg har hørt, at det er dem, der holder de sjoveste efterfester, når alt andet er lukket.”

Elsebeth Egholm, krimiforfatter

MOMU Moesgaard Museum
”Jeg har været der en del gange til skiftende udstillinger, og det er altid en stor oplevelse. Ikke kun beliggenheden ved skov og strand, men også arkitekturen. Bygningen nærmest vokser ud af landskabet. Folkene bag er utrolig dygtige til at formidle, så historien bliver levende. Det er meget inspirerende.”

Naturen
”Aarhus ligger i en knibtang mellem strand og skov: Marselisborg Skov mod syd og Riis Skov mod nord. Jeg elsker, at naturen er så tæt på byen. Jeg bor selv i Risskov, så det ligger ligefor at køre til stranden med hunden. Sådan en gåtur, hvor vi kan se kranerne på Aarhus Havn på hjemvejen, er et hit.”

Latinerkvarteret
”Jeg er vild med de små butikker, det er intimt og landsbyagtigt midt i storbyen. Især om sommeren, hvor man kan sidde ude og spise en brunch på Café Englen eller Café Drudenfuss. Og henne i Studsgade ligger Glaspusteriet Bülow Duus, hvor man kan se kunsthåndværk blive lavet og købe de skønneste, unikke glasting.”

Kasper Gross, standupper

Alberts
”Alberts er en comedy-klub på Store Torv. De har skiftet navn for nylig, så mange kender det måske som Thorups Kælder. Men det er et af de allerbedste comedy-lokaler i hele landet. Det er så råt og tæt dernede. Der kan sidde 100 mand, og så krydser man fingre for, at brandmyndighederne ikke kommer.”

Vikingeklubben Jomsborg
”På Den Permanente Badeanstalt i Risskov ligger Jomsborg Vikingeklub. Det er en vinterbaderklub, hvor man kan hoppe i vandet og i en sauna bagefter i vinterhalvåret og i foråret. Jeg gør det nogle gange om ugen, og jeg er vild med det. Nogle er tynde, nogle tykke, nogle mangler en arm eller har en stomipose. Og sådan er det. Der er noget befriende over det.”

Bistroen Klassisk 65
”Bistroen Klassisk 65 er en restaurant, der ligger i Jægergårdsgade som er helt vildt hyggelig. Der er ret småt, og de har virkelig god fransk mad og vin. Muslinger, en god bøf, stærke rødvine og god rom.”

Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge

Universitetsparken
”Som ung havde jeg en kæreste i Aarhus. Når jeg besøgte ham, sad jeg af og til i parken og læste og tænkte: 'Tænk, at man kan bo på kollegie i så smukke omgivelser.'”

Rosforth & Rosforth
”En lille hemmelig fredagsvinbar nærmest i en parkeringskælder i arkitektfirmaet Sleths fine nye domicil.”

Trøjborg
”Her bor jeg. Skoven og vandet ligger for enden af vejen, og det tager kun 12 minutter på cykel at komme ned i Midtbyen.”

Peter Graulund, tidligere fodboldspiller i AGF

Dokk1
”Det er et fantastisk sted og et flot vartegn for Aarhus, på samme måde som Operaen er det for København. Jeg kommer der med mine børn.”

Nærmiljøet på Trøjborg
”Da jeg mødte min kone, boede hun på Trøjborg, og vi er her stadig. Jeg kan godt lide stemningen, og at man kommer hinanden lidt ved. Jeg kan gå ned på Støvsugerhjørnet og få en snak om AGF. Eller jeg kan gå ned til den tyrkiske grønthandler og få en sludder om Besiktas.”

Riis Skov
”Da jeg spillede, var det min pligt at løbe mange ture i Riis Skov for at holde mig i form. Men i dag går jeg mest tur derovre. Der er et godt udsigtshjørne, hvor man kan sidde på en bænk og følge med i havnebyggeriet.”

Thomas Gundorph, indehaver af Stylepaste

Oli-Bistro i Mejlgade
”Der kommer jeg meget med firmaet og med familien. Det er en super uprætentiøs restaurant med en excentrisk indehaver. Der er gode vine, altid tre gode retter mad og value for money. Og så er der rød- og hvidternede duge på bordene.”

Latinerkvarteret
”Det er et af de mest internationale handelsområder i hele Danmark med en bred vifte af butikker og gode restauranter. Det er et kvarter, der er opstået organisk, og det kan man mærke.”

Den Permanente Badeanstalt
”Det er den smukkeste badeanstalt, jeg nogensinde har oplevet. Super velholdt. Og så har de en vinterbadeklub, som er helt speciel. Selv om jeg ikke har vinterbadet der de sidste 10 år, gør det ikke min kærlighed til stedet mindre.”

Betty Jensen, ejer af værtshuset Kurts Mor

Fiskerihavnen
”Jeg elsker at gå ture med min hund Elvis på den gamle fiskerihavn, hvor jeg er født og opvokset. Min far arbejdede der som ­fisker. Jeg nyder at kigge på sejlskibene, fiskerbådene og blive mindet om min barndom.”

Nordre Kirkegård på Trøjborg
”Min far og mor ligger begravet på Nordre Kirkegård, hvor der bare er fred og ro. Der er slet ingen joggere, kun nogle, som søger efter Pokémons der. Ellers er der så fredeligt, hvilket mange universitetsstuderende udnytter, når de skal læse op til eksamen.”

Rådhusparken
”Der er altid årstidens blomster i Rådhusparkens græsplæne. Man møder mange hundeluftere som mig i den park, og så bliver den også benyttet af alkoholikerne, men de sidder meget tilbagetrukket og er så fredelige og gør ingen fortræd.”

Camilla Bundgaard Thomsen, indkøbs- og designansvarlige hos Bestseller

NO 24 i Graven
”Lille hyggelig bager, grundlagt af to autodidakte passionister. De har noget, de kalder en kanelting. Verdens bedste kanelsnegl uden sammenligning.”

Great Coffee i Klostergade
”Her får jeg en dobbeltshot latte, når jeg oser. De er ikke et alt-muligt-andet-sted. Man skal ikke altid forvirre konceptet ved at være en masse andet end bare en god kaffebar.”

Marselisborg-skoven
”Jeg har en løberute i Marselisborg-skoven langs kanten helt ude ved skrænten, ud til Varna Palæet og hjem igen. Der er en lysning i skoven, som har en fantastisk udsigt over den smukke Aarhus-bugt.”

Ulrikke Toft Simonsen, model

Bellevue Strand
”Jeg er vokset op tæt på stranden, så det er et sted, jeg har et meget nostalgisk forhold til. Især området tæt ved Vejlby-Risskov Idrætsklub, hvor jeg har gået til fodbold. Der er dejlige, grønne områder, hvidt sand, en kæmpe strand og en old school købmandskiosk, og jeg hang altid ud der med mine venner om sommeren.”

Café Drudenfuss og Latinerkvarteret
”Mange af mine venner kommer her, så for mig er det et naturligt sted at hænge ud. Det er virkelig hyggeligt, der er godt selskab, og så er der lækre drinks!”

Godsbanen
”Det var her, jeg tatoverede Brian for første gang. Det er et sejt sted, som har en Christiania-vibe, hvor nogle bor i deres egne huse, og der er fede koncerter og arrangementer. Mine venner og jeg kalder det for Volleywood, fordi vi har spillet masser af volleyball her – men altså bare for sjov.”

Lord Siva, musiker

Montanagade
”Her ligger en kælder, som man godt kan kalde et musikstudie, hvor jeg producerede min første udgivelse som Lord Siva. Så Montanagade betyder meget for mig.”

Aarhus Street Food
”Vildt nice sted. Det giver Aarhus nyt liv, og du kan prøve mad fra forskellige nationaliteter. Det er virkelig lækkert. Deres flæskestegssandwich er sindssyg! Jeg tror, at de har syltet agurkerne selv.”

Radar
”Det var her, jeg optrådte som Lord Siva første gang, og selv om jeg endnu ikke havde udgivet noget, kunne folk næsten numrene udenad, så det var en virkelig god oplevelse. Det er et lille spillested, meget ydmygt, men virkelig nice. I Aarhus er der de vildeste fans og den bedste stemning.”

Velvet Volume

Noa

Café Under Masken
”Det er mit stamsted, hvor jeg hænger ud med mine venner. Der er hyggeligt og en fed atmosfære, og jeg er kommet der siden 9. klasse, selv om jeg ikke måtte. De spiller god musik, og der er søde bartendere.”

Øst for Paradis / Café Paradis
”Det er to forskellige steder, som ligger ved siden af hinanden i samme bygning. Øst for Paradis er en biograf, som viser gode og smalle film. Det er et sted, hvor man ikke er gået på kompromis med noget som helst. Bygningen er halvslidt, og man har bevaret tingene fra gamle dage. I Café Paradis serverer de gode cocktails.”

ARoS Aarhus Kunstmuseum
”Det er et internationalt kunstmuseum, og det er fedt, at en relativt lille by som Aarhus kan have så store udstillinger fra hele verden. Det er meget moderne, og jeg kan især huske en udstilling af en transkønnet, hvor man fulgte vedkommendes liv gennem en bamse.”

Naomi

Skolegade
”En dejlig gade, hvor der både er værtshuset og spillestedet Fatter Eskil og rockbaren Escobar. Jeg har gode minder fra især Fatter Eskil. Vi har selv optrådt der, og vi hænger tit ud der med drengene i Go Go Berlin.”

CinemaxX
”Biografen i Bruun’s Galleri. Jeg elsker det sted og har været der så mange gange. Nataja og jeg havde en periode, hvor vi var i CinemaxX en gang om måneden. Nataja arbejdede der, og vi kom altid ind gratis.”

Botanisk Have
”Det er den største park, vi har i Aarhus. Der er meget flot, og det er et lækkert sted at holde picnic til sent ud på aftenen med vennerne.”

Nataja

Aarhus Katedralskole
”Det er bare Aarhus for mig. Selv om det er megasmåt, og der ikke er plads i kantinen eller til gymnasiefesterne, minder det mig om Hogwarts fra ’Harry Potter’, og jeg opdager ofte en helt random dør, jeg ikke har set før.”

Vestereng
”Man kan løbe derover og høre musik, og tit møder man folk, der laver rollespil. Vi er altid kommet der meget, fordi vi har boet
tæt på engen.”

HeadQuarters
”De laver en god gin & tonic, og vi har selv spillet der med Velvet Volume. De fortjener et shoutout.”