Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tatoveringer: Permanent kunst på din hud

De kan være store, de kan være små, detaljerede eller simple. Til tider er de også virkelig uheldige. Blækket er gået fra at være de kriminelles signatur til at være en kropsudsmykning, der kan vise dybsindighed og coolness. Måske overvejer du at få din første tatovering, måske har du allerede flere. Under alle omstændigheder bør du tænke ideen ordentligt igennem. Her kan du få inspiration til det permanente blæk.
 
Læs alle Euromans artikler om tatoveringer


vis
mere

Kendte og deres tatoveringer

David Beckham har hele kroppen dækket af tatoveringer, og Leroy Sane har et portræt af sig selv malet i blæk på ryggen. Generelt er fodboldspillere glade for tatoveringer, og nogle af dem har endda benyttet sig af en dansk tatovør. Der er også de danske kendte, som Christian Fuhlendorff, der har fået en tatovering af sin kone i skikkelse af Superwoman og Christian Stadil, der har været under nålen 37 gange.

Tatoveringer dengang og nu

I dag er tatoveringer allemandseje, men det har de bestemt ikke altid været. Går vi tilbage i historien var det typisk sømænd og pirater, som var kendt for deres farverige kropsudsmykninger, men det er ikke meget mere end et par årtier siden, at blækket var forbeholdt rockere, bandemedlemmer og andre tough typer på kant med loven.
 
Uden at vide helt hvorfor eller hvordan det skete, blev tatoveringer cool. Antallet af tatovører i Danmark eksploderede, og det blev helt almindeligt at se folk i gadebilledet med udsmykkede arme og ben. I dag har over 600.000 danskere lagt vejen forbi et tattoo studio, og tallet stiger støt. Ude i den vide verden trender tatoveringer også, og det skaber muligheder for iværksættere, som øjner huller i markedet. Skal man tro modeekspert Chris Pedersen, går der ikke mange år, før vi bevæger os væk fra tatoveringer igen, men vil du være med på moden nu, kan det kun gå for langsomt med at få bestilt en tid hos din foretrukne tatovør.

Hvilket motiv skal du have?

Det er det helt store spørgsmål. Heldigvis findes der et utal af Instagram-profiler, hvor du kan finde et væld af inspiration, og du kan passende orientere dig lidt i de tatoveringer, der trender, ifølge tatovørerne. Sidst, men ikke mindst, er det godt at huske på, at du altid kan få fjernet tatoveringen igen, hvis nu du skulle fortryde dit valg. Det er smertefuldt og dyrt, men alligevel.

Her kan du se Christian Fuhlendorff blive tatoveret, og her kan du læse mere om hans tanker bag den.

Se, hvad vi ellers skriver om: Premier League, Manchester City, Tatoveringer, Le Fix og Liverpool