Den lille summen fra tatovørens nål borer sig ind i ørerne som et signal, at hun er klar til at starte. Christian Fuhlendorff bliver vist på plads på den plastic-beklædte briks, som er rykket ud på gulvet. I det lille rum er der akkurat plads til, at den kan stå på tværs.

"Jeg holder kun til at blive tatoveret tre timer ad gangen, så jeg er lidt langsom om at få projektet her færdigt,” siger Christian Fuhlendorff.

Han er klædt i den slags tøj, som tatovører typisk anbefaler, man kommer i. Sorte jeans og sort tee, hvor ærmerne kan rulles op over skulderen. Sixpencehatten i sort læder på hans hoved fungerer som en smart detalje til det praktiske outfit.


Klar til de næste mange timer på briksen.

Superheltinden Karina

I kælderlokalerne på en stille sidegade ligger Christian Fuhlendorffs foretrukne tatovør. Gennem de seneste tre år har han frekventeret det lille studio på Frederiksberg jævnligt for at arbejde videre på den voluminøse tatovering, der pryder hans overarm. I dag skal han tilbringe fire-fem timer på briksen for at få den endeligt færdig. Mens tatovøren Jeanet Trebbien gør klar med desinficering, skitser og nåle, fortæller Christian Fuhlendorff, at motivet forestiller hans kone, Karina, i skikkelse af Superwoman. Under hende titter han selv frem, også som superhelt. Han lister trussen af hende med et skælmsk udtryk i ansigtet.

”Egentlig ville jeg bare gerne have noget med min kone. Jeg har altid været fascineret af superhelte, og så tænkte jeg: ’Hvad nu, hvis jeg kunne kombinere de to ting?’ Jeg brugte et stykke tid på studere kvindelige superhelte, og så aftalte vi, at hvis jeg fik lavet denne her tatovering, så fik hun lavet bryster,” griner Christian Fuhlendorff, som er aktuel med sit nye one-man show ’Går over i historien 2'.

”Ej. Jeg tænkte, at det var en meget god måde at vise hende, at jeg ikke går nogen steder. Min kone rummer alle mine opture og nedture, og hun sørger for at tingene hænger sammen. Hun forstår forskellen på mig og mine dårlige vaner. Hun ved, hvornår hun kan forvente, at jeg forbedrer mig, mens hun også accepterer de karaktertræk, som er en del af den, jeg er. På mange måder bærer hun mig gennem livet, og så tænkte jeg, at det var nærliggende at få en tatovering, hvor jeg bærer hende. Så ser det for omverdenen i det mindste ud som om, at vores forhold er lige på det punkt, ” tilføjer han.

”Og så er min kone jo min superhelt. Hun vinder altid vores diskussioner. Selvom jeg lever af at snakke, så vil en gennemsnitlig kvinde kunne rive mig over.”


Du kan spotte 'MICHA'-tatoveringen på Christian Fuhlendorffs arm længst til venstre.

Lidt ligesom græsk mytologi

Christian Fuhlendorff har tre tatoveringer, der alle sidder på samme arm. Den ene forestiller Leonardo Da Vincis ’Den Vitruvianske Mand’, den anden er bogstaverne ’MICHA’. Den fik han lavet for nylig i forsøget på at vinde en konkurrence i et TV-program. Det er ikke sendt endnu, så det eneste, han kan fortælle os, er, at det ikke lykkedes. Men, siger han, i det mindste kan tatoveringen laves om til ’MICHALA’, som er navnet på hans 7-årige datter. Superwoman-figuren, som han skal færdiggøre i dag, er klart den mest omfangsrige af de tre og kunne være taget ud af en farverig tegneseriebog.

”Jeg har altid været fascineret af superhelte. For mig er det lidt ligesom græsk mytologi. Det er en verden, hvor den lille nørdede dreng ser mennesker med kræfterne til at kunne forandre noget. Superhelte er ikke med til festen, men det er dem, der redder den. Jeg har altid drømt om, at det skulle være noget særligt ved mig, som jeg bare ikke har opdaget endnu. Selv i dag, hvor jeg er voksen og har børn, bliver jeg draget ved tanken om noget, der er større end livet. Det er en simplificeret udgave af verden. Der er de onde og de gode, og de kæmper om retfærdighed. Det kan jeg sgu godt lide, ” siger Christian Fuhlendorff.

Den røde farve fra nålen prikker der, hvor superheltindens røde kappe er, og han skærer en lille grimasse. Jeannett Trebbien fjerner konstant den overskydende farve, som flyder ud på huden og desinficerer løbende.

”Min kone synes, jeg er skør, men hun synes også, at tatoveringen er flot. Mine børn er også begejstrede for den. Generelt er der mange, der spørger: ’Hvordan vil du have det med at gå rundt med den, når du er blevet gammel?’ Som om folks liv skal planlægges hen mod alderdom og pension. Hvad med at leve nu?” spørger han, antageligvis retorisk.


Fem timer senere.  

”Tidligere gik jeg ikke specielt op i tatoveringer, hvilket nok er godt, for så havde jeg sikkert fået en tribal eller en stregkode i nakken. Eller under foden. Men egentlig er jeg ligeglad med, at tatoveringer en dag bliver umoderne. Jeg har aldrig i mit liv været med på moden. Jeg havde skæg, før det blev hipster og fjernede det, da andre begyndte at lade det gro. Nu er skæg på vej væk igen, ligesom jeg er i gang med at få mit tilbage. Jeg har altid været bagud, ” siger han.

Erotisk kunst på armen

Tatoveringen af Den Vitruvianske Mand sidder lige over armleddet, under superheltinden Karina. Den er en slags souvenir fra en ferie til Bali for otte år siden, og så er det den første tatovering, Christian Fuhlendorff fik.

”Jeg kunne godt lide ideen om at have den perfekte mand på min arm, lige indtil en af mine venner så den og sagde: ’Haha, jeg er homoseksuel, og jeg har ikke engang fået tatoveret en tissemand på min arm. Det ligner også to mænd, der har sex.’ Det tænker jeg stadig lidt på. Men altså, jeg synes, det er fedt, og jeg skal helt sikkert have flere tatoveringer. Jeg har overvejet at få en med mine børn som superhelte,” siger han.

På briksen ved hans side ligger en række fotos af Karina. Superheltinden på armen ligner hende.


Superwoman og Green Lantern, alias Karina og Christian Fuhlendorff.

”Faktisk er det en så god kopi af hendes ansigt, at min tatovering kan åbne vores Play Station via. face recognition derhjemme. Snapchat registrerer også ansigtet, så jeg kan putte alle mulige sjove filtre på.” siger han.

Den permanente heltinde på hans hud er intet som helst andet end et kunstværk. De klare farver står skarpt, og ved man ikke bedre, kan man let forveksle hende med Marvels originale Superwoman. Tatoveringen er imidlertid symbolet på noget mere virkeligt og mere flygtigt. Men Christian Fuhlendorff bekymrer sig ikke om fremtiden.

”De dage, hvor vi er rigtig trætte af hinanden, kan jeg bare tage langærmet på. Skulle vi gå fra hinanden, så beholder jeg den også. Måske gør jeg hende lidt mere slutty.”

LÆS OGSÅ: Nicklas Bendtner om sine rejseritualer: ”Jeg foretrækker helt klart at rejse alene”

LÆS OGSÅ: Iværksætterne: Fordele og ulemperne ved livet som iværksætter

LÆS OGSÅ: Nikolaj Lie Kaas: ”Jeg var en lillefinger fra at tage billetten”