Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Sundhed – Sådan får en sundere livsstil – Euroman

Du ved det godt. Det er lidt for ofte, du fylder indkøbskurven med salt, sukker og fedt, og det er lidt for sjældent, du besøger dit lokale træningscenter, selvom du betaler i dyre domme for at være medlem.

Kan du genkende dig selv i ovenstående, så frygt ej, for det handler blot om at finde den sunde mellemvej. Læs med her, bliv inspireret og lev sundt. Du bliver glad for det om et par år eller tyve.


vis
mere

Sundhed er et bredt favnende begreb. Det kan være et udmattende fuldtidsarbejde at holde sig topsund evigt og altid, men vi ved jo alle sammen godt, at kun overmennesker kan holde sin sti ren og sixpack fri for fedt hele året rundt.

Det er utopisk at tro, at dine årlige nytårsforsætter og oprigtige intentioner om at blive det perfekte menneske faktisk kommer til at holde. Dermed ikke sagt, at du skal opgive helt og begrave dig i et bjerg af chips og oversaltede pomfritter, som får dig til at crave endnu mere mad. T

værtimod, du kan sagtens komme helskindet gennem livet på kompromisser, gode fingerregler og en lille smule hårdt arbejde. Vi guider dig på vej.

Sådan kommer du i form

Hvis du vil have et sundt legeme, skal du i form. Der er mange forskellige træningsforme, og du kan læse her vores tema-sider om træning her og fitness her.

Simple øvelser som armbøjninger er en rigtig god øvelse, og du kan faktisk også komme i rigtig god form blot ved brug af en stang. Leder du efter de bedste maveøvelser har vi også en omfattende guide her, som får dig godt i gang.

Du kan også hente inspiration i nogle af de mænd, som har sat sig for at komme i god form. Vi har blandt andet fulgt komikeren Daniel Hoff, som satte sig for at komme i væsentlig bedre form på blot 12 uger.

Vi har også fulgt spinning-instruktøren Arne, som var oppe at veje over 120 kilo, men nu har tabt over 34 kilo. Se hans forvandling her.

Genveje til sundhed

Nej, du kan ikke sidde foran tv’et og spise musklerne frem. Du kan derimod sørge for at det bliver om ikke sjovt at holde dig sund, så i hvert fald lettere. Tag for eksempel en runde golf om ugen og forlæng din levetid med fem år eller begynd at træne på tom mave for at øge din fedtforbrænding. Er du optimistisk af sind og tror på, at mirakelmidlet findes, men bare ikke er blevet allemandseje endnu, så kan det være, at du skal prøve lykken med kamelmælk, som i virkeligheden kommer fra en dromedar. Det er fedtfattigt, beduinerne har drukket det i årtusinder og så går teorien på, at det reducerer kolesterolindholdet i blodet.

Du kan også bare følge disse simple råd, som sikrer, at det altid står relativt godt til med din sundhed.

Desuden: Hold dig fra rodfrugtchips. Nej, de er ikke sundere end de klassiske, friturestegte kartoffelchips – tværtimod.

Hold formen, men alt med måde

Sundhed er indiskutabelt et af de emner, der bliver diskuteret allermest, fylder allermest og giver os allermest dårlig samvittighed i hverdagen. Alligevel er den vigtig at huske på ved siden af fredagsrødvinen, de anledningsvise røde bøffer og festsmøgerne. Sundhed er træning, fedtfattig mad og grøntsager i alle farver, men, ikke at forglemme, også sund fornuft. Mange tyr til forskellige kure, men ekspert mener, at de populære proteinkure ikke bare er overflødige men direkte dumme.

Du kan sagtens spise plantefars i ny og næ uden at praktisere den fanatiske tilgang til sundhed, og du bør i det mindste gøre dig selv den tjeneste at undersøge, hvad gluten er, før du sortlister det eller erklærer dig allergisk. Man skulle tro, at vi efterhånden skulle have forstået det udskældte hvedeprotein, men her er beviset på, at det langtfra et tilfældet.

Og jo. Der er plads til at du kan fulde dig. Her får du endda fem råd til at overleve tømmermændene dagen derpå fra nattelivets eksperter. Selv tak.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad, Viral video, Psykologi, Drinks, Cocktail, Øl, Øl, Restauranter og Stoffer