Store grønne vidder, blå himmel og en golfkølle i hånden. Det er en del af den cocktail, som kan øge både sundhed og livslængde, viser et studie fra Macmillan Cancer Support

I studiet har forskere sammenlignet 300.000 svenske golfspillere, og resultaterne viste, at golfspillerne havde en dødsrate, der var 40 procent lavere end andre med både samme alder, samme køn og den samme socioøkonomiske status. 

Sagt på en anden måde: Det giver golfspillerne fem år ekstta at leve i. Hvis du da altså er en af dem med gode golf-skills, der spiller med rigtig lavt handicap. 

Men hvis du vil nyde godt af de sundhedsmæssige fordele, som golfen kan give dig, så skal du lade din caddy blive derhjemme og lade golfvognen stå.

Golfspillere går nemlig mellem 11.245 og 16.667 skridt på en golfrunde, svarende til mellem cirka 6,4 kilometer og 12,8 kilometer, og så forbrænder de desuden cirka 1564 kalorier. 

Det har sine helbredsmæssige fordele, da en omgang rundt på golfbanen i snit varer 240 minutter, hvilket går langt over Sundhedsstyrelsens anbefaling på minimum 30 minutters fysisk aktivitet om dagen. 

Så går du og mangler en træningsform, der forlænger livet og som ikke involverer intense træningspas, der efterlader dig kampsvedende og forpustet? Så kan det være, at du skal til at investere i et par golfkøller og en polo t-shirt.  

LÆS OGSÅ: "Thorbjørn Olesen: I en verden af kæmpe egoister"

LÆS OGSÅ: "Sådan sluttede fodboldsæsonen: 5 ting vi lærte på falderebet"

LÆS OGSÅ: "Se ny FIFA 18-trailer med en hårdt sparkende Ronaldo som frontfigur"