Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tom Hardy: Skuespilleren, der er lige dele helt og antihelt

I starten af det nye årtusinde begyndte Tom Hardy at dukke op i mindre roller og filmproduktioner hist og her, men det var først i 2010, han fik sit egentlige gennembrud med rollen som Eames i ’Inception’. Derfra tog det også virkelig fart. Siden da har vi set ham i helt store blockbustere som ’The Dark Knight Rises’, ’The Revenant’ og ikke mindst Marvels ’Venom’, som i øvrigt får en 2’er
 
Læs alle Euromans artikler om Tom Hardy her.


vis
mere

Hvem er Tom Hardy?

Vi har set ham som et frådende monster, en sydstats-bootlegger i forbudstidens USA, Alfie Solomons i ’Peaky Blinders’, og snart kan han også føje gangsteren Al Capone til listen af personer, han har portrætteret.
 
Men bag rollerne er han en familiefar, som værner om sit privatliv. Han er gift med skuespillerinden Charlotte Riley, som han mødte på settet i ’Wuthering Hights’, han har to børn og så går rygtet på, at han nærer en særligt stor kærlighed til hunde.
 
Han er født og opvokset i London som enebarn, og første gang, han gjorde sig offentligt bemærket, var, da han som 21-årig vandt en modelkonkurrence. Hans tid som model blev kort, da han havde et nyt eventyr, han måtte forfølge, inden han endegyldigt valgte skuespillet. Således gjorde han sin debut i hip hoppens verden, og selvom hans rap-karriere blev kort, resulterede den alligevel i et mixtap tilbage i 1999.
 
Derudover ved vi, at han er en mand af sit ord. Ikke engang da han lovede Leonardo Dicaprio at få en hyldest til ham tatoveret, hvis han vandt en Oscar for ’The Revenant’, bakkede Tom Hardy ud. Det betyder, at han har en stor, sort tatovering på sin ene arm, hvor der står ’Leo Knows All’.
 
Ifølge Kristoffer Nyholm, som har instrueret de første fire afsnit af ’Taboo’ med Tom Hardy, er den britiske skuespiller desuden en gentleman – men uden at lægge skjul på, hvad han vil. Heldigvis ville han præcis det samme med ’Taboo’, som Kristoffer Nyholm.

Tom Hardy og hans skuespilpræstationer

Ifølge filminstruktør Christopher Nolan er Tom Hardy en skuespiller der er helt usædvanligt dygtig. Det var også derfor, at han var opsat på at få Tom Hardy med i ’Dunkirk’, selvom skuespilleren selv ikke var helt varm på ideen. Men med i filmen kom ham, efter Christopher Nolan havde gjort brug af sine allerbedste overtalelsesevner. 
Han bliver ofte rost for sine præstationer i film som ’Locke’, ’Warrior’ og ’Bronson’, som er instrueret af Nicolas Winding-Refn, mens vi mest kender ham fra de helt store produktioner, som ’Inception’ og ’Venom’. Ligesom Leonardo DiCaprio blev Tom Hardy også nomineret til en Oscar for sin rolle i ’The Revenant’, men han har endnu ikke vundet en statuette. Det har han imidlertid masser af kommende projekter, der måske kan ændre på.
 
Og i tilfælde af, at du også har ovevejet, hvorfor Tom Hardy ofte dækker sit ansigt til i sine roller, så forklarer Christopher Nolan mysteriet lige her.