PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Tom Hardy Christopher Nolan

Foto: Getty

Christopher Nolan måtte trygle Tom Hardy om at være med i ’Dunkirk’

Christopher Nolan fortæller, at det ikke var nemt at overbevise Tom Hardy om at medvirke i den anmelderroste film.

Det plejer at gå godt, når Christopher Nolan og Tom Hardy arbejder sammen. Derfor skulle man tro, at det ville være en smal sag for den britiske instruktør at overtale stjernskuespilleren til at medvirke i en af sine film.

Men så nemt gik det ikke, da Nolan ringede til Hardy for at tilbyde ham rollen som Spitfire-piloten Farrier i den ekstremt anmelderroste ’Dunkirk’, som han mente ville passe perfekt til den populære brite. Det fortæller han til USA Today.

”Jeg skriver ikke med bestemte skuespillere for øje, fordi jeg tror, at det er at gøre dem en bjørnetjeneste. Men da den (rollen, red.) var færdig, kunne jeg kun se Tom i den. Så jeg ringede til ham og tryglede… på en værdig måde,” siger Christopher Nolan. 

Nolan fortæller også, at han havde på fornemmelsen, at Hardy ville kunne få det maksimale ud af rollen, der gav meget lidt plads til fysisk udfoldelse, da langt de fleste af Farriers scener foregår i Spitfire-cockpittet.

”Vi var i det cockpit med ham hele filmen. Så det handler om at tørre sveden ud af hans øjne, det foregår på en meget lille skala. Der var kun to fod omkring ham. Jeg vidste, at Hardy ville være interesseret i det,” siger han til USA Today med henvisning til, at Tom Hardy i ’Locke’ (2013) spillede en rolle, der primært blev filmet bag rattet i en bil, som bevis på, at han mestrer at arbejde med begrænset plads.

Det fremgår ikke, hvorfor Tom Hardy tøvede med at takke ja til rollen i ’Dunkirk’, men efter filmens enorme succes, der har kastet lovprisninger af sig fra både anmeldere og biografgængere, fortryder han næppe, at det i sidste ende lykkedes Christopher Nolan at overtale ham.

LÆS OGSÅ: David Bowie kunne have været med i ’Blade Runner 2’

LÆS OGSÅ: De 6 bedste nye tv-serier til en regnfuld sommer

LÆS OGSÅ: Her er de 8 mest irriterende filmkarakterer nogensinde