Han gjorde et skræmmende indtryk som Bane.

De færreste, der har set Batman-filmen ’The Dark Knight Rises vil i hvert fald glemme karakterens rå aggressivitet. Og det skyldes ikke kun, at Tom Hardy, der spillede Batmans fjende, havde brugt en del tid op til indspilningen med at løfte vægte. Farligheden kom lige så meget fra bunden af hans iris som fra den svulmende tyrenakke.

Nu har ’The Dark Knight’-instruktør Christopher Nolan endnu en gang samarbejdet med Tom Hardy. Anledningen er Nolans verdenskrigs-epos 'Dunkirk', der havde premiere tidligere på måneden.

Her spiller Hardy en pilot, og meget af tiden har han angivelig det meste af ansigtet gemt bag sin maske. Og det skulle være helt efter instruktørens ønske.

 

Som Christopher Nolan forklarer:

“Jeg var ret vild med, hvad han fik ud af to øjne, et par øjenbryn og en smule pande i ’The Dark Knight Rises’, så jeg tænkte, lad os se, hvad han kan udrette uden pande, uden egentlige øjenbryn og, skal vi sige, et øje,” siger instruktøren, tilsyneladende kun halvt i sjov.

“Det, som Tom gør med et enkelt øje, er overlegent i forhold til, hvad nogen andre kan få ud af en hel krop. Sådan er hans unikke talent. Han er helt usædvanlig,” siger Nolan.

Men det er ikke kun den britiske instruktør, der i 2010 gav Hardy hans internationale gennembrud med en rolle i filmen ’Inception’, der har nydt godt af Hardys evne til at få meget ud af lidt.

Også i filmen ’Mad Max: Fury Road’ (2015) spillede Hardy bag en drabelig maske.

I den Oscarvindende ’The Revenant’ fra samme år var hans ansigt også godt pakket ind i pels og skæg, mens han spillede pelsjægeren John Fitzgerald.

Og i serien 'Taboo' fra i år viser han mestendels hele sit ansigt, dog gerne med en spøjs høj hat over, men i denne scene har han set sit snit til at gemme det meste af det.

LÆS OGSÅ: Dansk Taboo-instruktør om Hardy: "Hvis vi ikke arbejdede godt sammen, var det mig, der ville ryge. Det sagde han selv" 

LÆS OGSÅ: Her er de dårligste film i 2017 - indtil videre

LÆS OGSÅ: Hollywood-magasin: Her er Tarantinos nye kontroversielle seriemoder-film

LÆS OGSÅ: 10 års sidespor: Hvorfor har Knud Romer så svært ved den svære toer?