Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Zlatan Ibrahimović – angriberen med de ikoniske mål og citater

Zlatan Ibrahimović er en svensk fodboldspiller med bosniske og kroatiske rødder. Han spiller p.t. i den amerikanske MLS-klub LA Galaxy, som hentede ham i Manchester United i vinteren 2018. Tidligere i karrieren har angriberen tørnet ud for andre topklubber som Paris Saint-Germain, FC Barcelona, Juventus og AC Milan.

Ibrahimović er garant for mål og citater, der er ren verdensklasse og helt sine egne. Euroman følger den kontroversielle fodboldstjerne med det store ego, og det er aldrig kedelig læsning.


vis
mere

10 geniale Zlatan-øjeblikke

1. Zlatan Ibrahimović købte sig selv en helsides annonce i avisen LA Times, da han offentliggjorde skiftet fra Manchester United til LA Galaxy tilbage i marts 2018. Siden var næsten tom. Der stod ikke andet end: ”Dear Los Angeles, You’re welcome.” Klassisk Zlatan.

2. På indvielsen af nationstadionet Friends Arena i Stockholm 14. november 2012 lavede Ibrahimović et af de mest spektakulære mål i vor tid. Fra hele 25 meters afstand saksesparkede han bolden ind i kassen i en landskamp mellem Sverige og England. Det er kun ham, der kan få den sindssyge idé og så endda gennemføre den. Støvlerne fra kampen blev i efteråret 2017 sat til salg på en auktion. Startbuddet lød på 18.700 kroner.

3. Ibrahimović skulle engang vise sine fodboldstøvler til den danske dommer Kenn Hansen i omklædningsrummet under en obligatorisk udstyrskontrol inden en kamp. Svenskeren troppede dog i stedet op i badesandaler og med et smørret grin. Hansen fik til gengæld taget revanche, da han kom hjem til konen og kunne afsløre en intim detalje om fodboldspilleren.

4. Ibrahimović har flere gange ophøjet sig selv til guds gave til fodbolden. Da han skulle spille sin sidste kamp i Paris Saint-Germain i 2016, skrev han på Twitter: ”Jeg kom som en konge og forlader det som en legende.”

5. Efter skiftet til Manchester United i sommeren 2016 vidste Ibrahimović præcis, hvordan han skulle vinde fansenes hjerter. Selvfølgelig ved at drille ærkerivalerne fra Manchester City. Inden sit første derby lagde han en video op, hvor han pakkede en træningstrøje ind til Citys målmand Claudio Bravo og sendte den til ham med følgende hilsen: ”En gave fra Zlatan. Velkommen til Manchester! Her er noget træningsgear, du får brug for det. Ses på lørdag.”

6. Ibrahimović har mange tatoveringer, og som et led i en kampagne mod sultenød fik han på et tidspunkt tatoveret 50 sultendes børns navne på kroppen. Angriberen hev trøjen af og flashede tatoveringerne under en fejring af sit mål mod Caen. Se hans tattoos her.

7. Engang blev Ibrahimović spurgt om, hvilken gave han gav sin kæreste, da de blev forlovet. ”Hun fik Zlatan.” Kan man få en større gave?

8. Det er Ibrahimović, der plejer at grille journalisterne med sine spydige og sjove kommentarer i mixed zone efter en kamp, men i 2016 var det spilleren selv, der i en reklame for Vitamin Well stod på den anden side og lavede job-interviews. Se, hvordan du skal overtale ham til at hyre dig.

9. Med så mange gode citater har Zlatan selvfølgelig også sin egen søgemaskine. Søg f.eks. ’Fiat’, og du får et citat fra hans FC Barcelona-dage: ”Jeg var en Ferrari, der blev kørt som en Fiat.”

10. Efter stor debat i Sverige om, hvorvidt drenge kunne være Luciabrud til jul, gik et manipuleret foto med Zlatan med lyskrans om hovedet viralt. Se det her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Manchester United, Fodbold, Fodbold, Fodboldtrøjer og Volvo