Alene tanken var vanvittig.

Hvem kan få den idé at lave et saksespark fra 25 meters afstand? Det kræver en selvtillid så stor, som kun Zlatan Ibrahimovic besidder. For du ser ekstra dum ud, hvis det kokser, og det gør sådan et akrobatisk spark for det meste.

Én ting var tanken. 

Udførelsen var endnu mere vanvittig. Bolden svævede over målmanden Joe Hart og to engelske forsvarsspillere, inden Ibrahimovic kunne høre på brølet fra Friends Arena i Stockholm, at bolden havde fundet hele vejen ind i kassen til 4-2 for Sverige i træningskampen mod England. Det skete endda på indvielsen af det nye stadion den 14. november 2012.

Sakseparksmålet blev efterfølgende kåret til årets smukkeste mål af FIFA, som gav Ibrahimovic Puskas Award 2013.

Nu bliver støvlerne, den svenske superstjerne scorede målet med, solgt ved en auktion i morgen hos Stockholms Auktionsverk. Startbuddet lyder på 18.700 kroner.

Støvlerne har siden scoringen skiftet ejer et par gange. Først fik landsholdskammeraten Jonas Olsson dem efter landskampen, inden han solgte dem for at skaffe penge til forskning omhandlende for tidligt fødte børn, da Olsson selv blev far til en datter, som blev født for tidligt.

Nu fem år senere sælges støvlerne altså igen.

Se Zlatan Ibrahimovic’ ikoniske saksesparkmål mod England i denne video: