Sponsoreret af Paté Paté, Nebbiolo Winebar, Le Petit Vinbar, Il Buco, Centralen, Marstrand Café & Vinbar, Falernum, Bibendum , Den Lille Franske, Botti Vinhandel & Bar, Vinhanen

Tap indvinhanen.jpg

Efter mere end 10 år på Nørrebro er Vinhanen stadig med til at sætte dagsordenen for god stil på vinscenen. Al den vin, de serverer, har de selv importeret, og der er garanti for økologi og direkte import fra vinbonden.

Det er vin på tap, der er omdrejningspunktet, og du har også mulighed at købe vinen to-go, hvor den bliver fyldt på deres specialdesignede flasker, som du efterfølgende kan indløse pant på, når du leverer dem tilbage.

Der er også et lille kort med hjemmelavet varm mad og kolde franske klassikere, ligesom du kan få skænket noget lokal øl, hvis humøret ikke er til vin.

Baggesensgade 13, 2200 København N @vinhanen

Værtskab i højsædetBotti.jpg

Midt på Gammel Kongevej i hjertet af Frederiksberg ligger Botti Vinhandel & Bar, hvor de gør en dyd ud af godt værtskab.

Her tager vinen udgangspunkt i de klassiske smage, og de vine, du kan købe hos Botti, der har Italien og særlig Piemonte-området som deres specialitet, er dyrket med respekt for jorden og med en økologisk tankegang.

De serverer også lette retter og snacks, som er inspireret af den mad, vinbønderne selv spiser, når de kommer trætte hjem fra marken og kælderen.

Den lille hyggeligedenlillefranske.jpg

Spisebaren Den Lille Franske ligger over for metrostationen Aksel Møllers Have, lige midt på altid skønne Frederiksberg, og er en lille hyggelig perle med skøn mad og ærlig vin på hylderne.

Indenfor er der plads til 35 mennesker, mens der til de lidt lunere tider på året er fire-fem borde udenfor, hvor man ikke bare kan nyde økologisk vin, men også få serveret lun trøffel-croque monsieur, oste- og charcuteri-planker, sardiner, crème brûlée og meget mere.

De har et fast indslag med vinsmagning hver onsdag klokken 17, hvor man typisk smager tre vine fra deres store sortiment, og året igennem er der live jazz, dj's samt mange andre arrangementer.

Den Lille Franske fungerer ikke kun som vinbar, men også som vinhandel og deli. 

Hvorfor ændre på noget, der fungerer?bibendium_640.jpg

I dag popper de små vinhuler op i hovedstaden med raketfart, men dengang i 2002, da Kenn Husted slog dørene op til Bibendum, var de en sjældenhed.

I 22 år har vinbaren været et sikkert kort, når du skulle have et godt glas – eller flere – og hvad end du er til, er Bibendum efter mere end to årtier stadig klar til at tage sig af dig. Nup et glas vin fra det fyldige vinkort, en kold øl eller en vellavet drink og spis en lille ret eller nogle snacks fra køkkenet, mens du nyder musikken og den livlige stemning. Det fungerer.

Nansensgade 45, 1366 København K.

Ned i gearfalernum.jpg

På den altid pulserende Værnedamsvej, der forbinder Vesterbro med Frederiksberg, ligger baren Falernum, der på mange måder er en smeltedigel af alt det gode her i livet: fransk bistromad, cocktails og god vin.

Der handler det om at komme ned i gear og lade sig omfavne af det opmærksomme tjener- og bartenderkorps, mens du snakker løs med vennerne, flirten, partneren, og verden udenfor suser forbi.

Værnedamsvej 16, 1619 København V

Det nye hjørnemarstrand_gotland.jpg

Hos Marstrand Café & Vinbar har de siden åbningen i december 2023 gjort en dyd ud af at skabe en kombination mellem afslappet stemning og højt serviceniveau, så hver gæst både føler sig velkommen og værdsat.

Frederiksbergs nye vinhjørne, der er indrettet med douche farver og sans for detaljen (kig forbi og få syn for sagen), arbejder med et enkelt menukort, hvor du kan få franske klassikere som tatar og coq au vin, mens vinkortet er væsentligt mere omfangsrigt. Her kan du fx få over 40 vine på glas.

Og nu, hvor vejret heldigvis er ved at være til det, kan vi også oplyse om, at Marstrand har en stor solrig udeservering.

En lokal favoritcentralen_facade.jpeg

Centralen, der både er en vinbar, spisested og vinbutik, er blevet lidt af en favorit hos de lokale i Nordhavn, og det er til at forstå.

Vinen, som kommer fra Husted Vin, spænder bredt – der er både konventionelle og de mere naturlige af slagsen, og der importeres hele vejen fra Østeuropa til USA.

Du kan både nyde vinen på Centralen med forskellige oste og charcuteri eller du kan købe flaskerne med hjem.

Århusgade 159, 2150 Nordhavn

Ærligt og kærligtIlbuco.jpg

I nogle rustikke lokaler i hjertet af Islands Brygge finder du det italienske spisested og vinbar Il Buco, der har haft til huse i lokalerne med alvorlig newyorker-stemning siden 2011. Il Buco har åbent alle ugens dage fra morgen til sent på aftenen, og du kan altså droppe ind til frokost eller i eftermiddagstimerne og vælge et par østers og lidt charcuteri fra snackmenuen for derefter at på opdagelse i vinkortet, der rummer alt fra dansk solaris til italiensk barolo.

Il Buco importerer selv levende vine fra støvlelandets små, bæredygtige producenter og har en kælder fuld af flasker og glas for enhver smag.

Alt, der serveres på Il Buco, er blevet til med ansvarlighed, omtanke og kærlighed.

Champagne og vin til folketlepetit.jpg

Der er dømt charmerende markedsstemning i Le Petit Vinbar Torvehallerne København, hvor makkerparret Ole og Sylvain fylder glassene med franske bobler til under 100 kroner.

I baren kan du også finde et udvalg af håndplukkede, importerede vine og smage deres legendariske steaksandwich, få charcuteri, franske og danske oste og en umanérlig god chèvre chaud.

Lørdag 1. juni holder duoen en petit vinfestival, hvor du kan smage vine fra 12 vinhuse – fra nogle af deres yndlingsproducenter – fra Italien, Frankrig og Østrig.

Et stykke Italien midt i Københavnnebbiolo.jpg

Vi fortænker dig ikke i at blive sendt mentalt direkte til Italien, når du træder ind på Nebbiolo Winebar i St. Strandstræde – det skriger af Bella Italia derinde.

På Nebbiolo, hvis navn kommer af kongedruen i Piemonte, er der intet vinkort, fordi tjenerne, som ofte selv er fra Italien, kender deres vin.

De opererer altid med et stort udvalg af vine på glas, gerne en 40-50 forskellige til priser fra 75 kroner glasset, og alle vine serveres veltempereret og altid med en lækker lille antipasti til.

Efter rigtig mange besøg på vinbare i Italien åbnede Leon Qvist og Erik Bjørn Nebbiolo Winebar i 2015 med et par investorer, og siden er det kun gået en vej.

Nebbiolo Winebar har også et søstersted i Holbergsgade, som hedder Nebbiolo Antipasti. For 395 kr. får du der ti antipastiserveringer.

Du går aldrig galt med en klassikerpatepate.jpg

Paté Paté er en af Kødbyens ældste restauranter og vinbarer, ja, man kan vel kalde det en institution på Vesterbro, når det kommer til lækker mad og vin.

Når du træder ind i lokalerne i Kødbyen, træder du ind i et afslappet, autentisk og rustikt univers, og det er svært ikke at blive grebet af stemningen derinde.

Du kan dykke ned i deres omfattende vinkort med skatte fra Husted Vin eller bare køre nogle gode drinks og cocktails, som Paté Paté også excellerer i.

Slagterboden 1, 1716 København V.