Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Netflix: En verden dedikeret til tidsfordriv, gode film og serier

Det er søndag, du har tømmermænd, og det eneste du har brug for er en serie at fordrive tiden med. Det er her, Netflix kommer ind i billedet.

Streamingtjenesten har et hav af serier med potentiale til at bingewatche og film, der holder dit bankende hoved beskæftiget. Med streamingtjenestens konstante indholdsflow er det en tidskrævende sag at holde sig opdateret på alle de fremtidige hitserier, men heldigvis guider vi dig gennem virvaret af serier og film og finder det bedste indhold i alle genrer.


vis
mere

Netflix har 700 egenproducerede serier

Det er et velkendt faktum, at Netflix er en global milliardvirksomhed, som får vores tid i bytte for cliffhangers, perfekte dramaturgiske kurver og størstedelen af årets bedste serier. Herhjemme er streamingtjenesten særligt populær. På de få år, der er gået siden Netflix i 2012 blev lanceret i Danmark, har en tredjedel af os fået abonnement, og vi ligger på en 11. plads over lande, der streamer mest indhold på Netflix i gennemsnit.

I 2014 havde Netflix 50 millioner brugere på globalt plan. Det tal er i dag vokset til 130 millioner, og så længe streamingtjenesten spytter den ene succesfulde Netflix Original-produktion ud efter den anden, er der ikke meget, der tyder på, at udviklingen skulle vende. I år når Netflix op på omkring 700 egenproducerede dokumentarer, serier og film, som altså kan ses eksklusivt hos Netflix. Selvom det ikke er alle produktionerne, der holder samme høje niveau, kan rigtig mange af dem karakteriseres som decideret filmkunst i topklasse, som i allerhøjeste grad er de mange timer værd.

Disse serier på Netflix skal du se

Er du glad for grov humor og serier, der tester dine grænser med pinlige hændelser? Eller er du mere til dystopiske fremtidsscenarier, overnaturlige fantasiverdener eller true crimes? Vil du udvide din horisont og se serier eller film, som har rod i andre kulturer end den vestlige?

Netflix er, som en af verdens største streamingtjenester, stedet, du finder det hele. Ud over de mange licenser til filmkunst produceret af de verdensomspændende produktionsselskaber, har Netflix efterhånden også en imponerende portefølje af egenproducerede hitserier, film og dokumentarer, heriblandt Orange is The New Black, Narcos, Stranger Things og Better Call Saul, som i øvrigt fik en plads på vores liste over de bedste serier i 2017.

Streamingtjenestens seneste store satsning er lokalproducerede serier rundt i verden, som blandt andet har resulteret i publikumssuccesser, som danske The Rain, israelske Fauda og 3%, som er brasiliansk produceret.

Serier tager tid

  • Vores Stranger Things-abstinenser har været slemme, for da 2. sæson ramte streamingtjenesten i 2017, blev den lynhurtigt serien, flest danskere slugte på under 24 timer efter premieren.
  • Generelt er vi dårlige til at modstå afsnittets afsluttende cliffhanger. Vi indtager en flot tredjeplads over nationer, der binger mest i hele verden.
  • I forlængelse af det, har vi svært ved at forsage fristelsen til at se videre på en serie, vi ellers ser sammen med andre. Det er særligt Narcos, der får os til at være serieutro.