Netflix har lagt en plan for fremtiden. De skal producerede mere originalt indhold, og en større procentdel skal være lokalt-produceret fra hele verden. I 2018 vil internetgiganten bruge 48 milliarder kroner på egenproduceret indhold med planen om at gøre 50 procent af deres onlinebibliotek unikt for deres platform.

En af de satsninger, der er allerstørst forventninger til, er den danske serie ’The Rain’. Til en presse-screening i Rom 18. marts fortalte direktør og grundlægger Reed Hastings, at man håbede, serien kunne blive ”den nye ’13 Reasons Why’,” der har været en af Netflix’ største succeser.

Og man kan da også se ligheden. Blandt andet prøver ’The Rain’ ligesom ’13 Reasons Why’ at appellere til alle aldre gennem et ungdomsdrama, som rigtig mange kan relatere til. ’The Rain’ følger søskendeparret Rasmus (Lucas Lynggaard Tønnesen) og Simone (Alba August) efter en menneskedræbende virus kom med regnen og dræbte næsten alle i Skandinavien. Efter seks år med posemad under jorden tvinges de fra bunker til bunker for at finde deres far, en eksperimenterende læge, der angiveligt er den eneste, som kender kuren.

De følges, i starten ufrivilligt, med en anden gruppe unge i klassisk dommedagsstil; Den mistro, der opstår blandt de overlevende er mindst lige så farlig som de ydre farer i form af monstre, zombier eller dødelig vira. Gruppen ledes af den tidligere militærmand Martin (Mikkel Boe Følsgaard), der mildest talt er blevet traumatiseret af sine oplevelser og er endt som en iskold dræber.

”I Danmark har vi været gode til at lave intense dramaer i små, lukkede rum, som man så i ’Borgen’, ’Forbrydelsen’ og ’Broen’. Normalt laver vi ikke mange genreshows, men ved at arbejde med Netflix fik vi muligheden for at lave noget andet, end det vi er vant til,” siger instruktør Jannik Tai Mosholt til en paneldebat i Rom.

Netflix kalder selv serien for en ’coming of age-story’ med alle de ungdomsdilemmaer, der følger med. For selvom Skandinavien ligger øde hen takket være en dødelig virus, er det stadig spørgsmålet om identitet, der er det centrale. For som de skriver i en pressemeddelelse:

”Who will you be when the rain comes?”

Dramaet er instrueret af Jannik Tai Mosholt, der blandt andet har arbejdet på den politiske thriller-serie ’Borgen’ og historien om den politisk ukorrekte og storrygende lærerinde i ’Rita’. Alle afsnit kan ses på Netflix fra 4. maj.