Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Her er de bedste restauranter i Aarhus

Flere restauranter i Aarhus er for alvor begyndt at give København kamp til stregen som Danmarks førende gourmet-hotspot.

Med fire Michelin-stjerner i bagagen og indehaver af byens bedste bøfsandwich, er den øst-jyske storby blevet et mekka for madører fra hele verden.

Gastro guider dig til de 26 bedste restauranter i Aarhus, kårer de bedste godbidder i byens hypede gadekøkken og afslører, hvor bryg og bøf går op i en højere enhed.


vis
mere

Restauranter i Aarhus er verdensklasse

I 2019 blev de eftertragtede Michelin-stjerner for første gang uddelt uden for en hovedstad, da Aarhus lagde ramme for kåringen af nordens bedste restauranter.

Det understreger den udvikling, der har været for restauranter i Aarhus, og slår en stor, fed streg under, at man ikke behøver at tage toget hele vejen til København for at få en gastro-nomisk oplevelse af de helt store.

I vores store guide af restauranter i Aarhus har vi kåret 26 steder, du skal spise og drikke i den østjyske storby. Blandt andet anbefaler vi de fire restauranter Frederikshøj, Substans, Domistic og Gastromé, som hver har en stjerne i Michelin-guiden.

Som vi skriver det i vores guide til en af de fineste restauranter i Aarhus, Gastronomé:

“Gastromé er en hyggelig aftenrestaurant i Latinerkvarteret, der serverer jordnær gastrono-mi, hvor landkøkkenet fra Vilhelmsborgskoven er hentet ind til Aarhus C. På Gastromé gør de ikke noget halvt, og derfor kan du lige så godt give den ’Fuld gas’ med tatar, kammuslin-ger, hummer og dobbelt op på dessert.”

Restauranter i Aarhus serverer landets bedste bøfsandwich

Er man mere til brun sovs og bløde løg leverer flere restauranter i Aarhus også varen.

Restauranten Havnens Perle var den første restaurant i Jylland til at servere bøfsandwich, og i 2012 kvitterede foreningen De Brune Riddere, der smager og bedømmer bøfsandwicher i hele landet, med prisen ‘Danmarks bedste bøfsandwich’.

Havnens Perle må dog i dag se sig overhalet af Restaurant Kohalen i Aarhus, der hjemtog prisen for landets bedste bøfsandwich i 2018 med ordene:

“Da vi brune missionærer sad om bordet i de historiske lokaler på havnen i Aarhus og smag-te på Kohalens bøfsandwich - og jeg efter tre bidder tænkte: Det her er fandeme den bedste bøfsandwich jeg nogensinde har smagt! Ja, så ved man at man er i gang med en meget speciel oplevelse med 950 gram sublim brun wellness på tallerkenen”.

Smag unik øl på en af de bedste restauranter i Aarhus

Der er ikke noget som at skylle et godt måltid mad ned med en fantastisk øl. Og få restauranter i Aarhus serverer lige så god bryg som Steakhouse-kæden Hereford Beefstouw. I 2013 flyttede bøfhuset sammen med bryghuset Sct. Clemens – og det er et match made in heaven.

Den flotte restaurant med træsøjler, Wegner-stole har udsigt til de håndbankede kobberked-ler, hvor der brygges pilsner og ale. Maden er Herefords bekendte udvalg af fileter, t-bones og côte de boeuf’er med old school tilbehør af salatbar og bagte kartofler eller pommes.

Gadekøkken huserer nogle af de bedste restauranter i Aarhus

i 2016 fik byen sit måske mest markante, gastronomiske vartegn til dato, nemlig det længe ventede Street Food Market lige ved hovedbanegården.

Lokalerne i de komplet oversete bygninger på den lille sideplads til Ryesgade gør udefra ikke noget væsen af sig, mens det indre er blevet poleret og friseret, tydeligt designet af kyndige hjerner og hænder, der vil sørge for ordentlighed og undgå at stedets image samler det for-kerte publikum.

Gastro har været på rundtur i boderne og fokuserer her på udvalgte steder med især salg af færdigmad. Her kan man få alt fra højtbelagt smørrebrød i luksusklassen og æggewraps til belgiske vafler og cowboy toast i verdensklasse. Bliv inspireret af hele Gastros spiseguide fra en af de meste hypede restauranter i Aarhus.