Fem stjerner: Carpaccioen stjal showet på aarhusiansk spisested

Vi har besøgt Bar Piatto, der åbnede i Aarhus tidligere på året. Her serverer de italienske klassikere med et japansk tvist i afslappede omgivelser.

Fem stjerner: Carpaccioen stjal showet på aarhusiansk spisested
Offentliggjort

Ned, op. Bar Piatto er endnu et eksempel på nedskalering i indretning og stemningsopstyltethed og opskalering i enkle retters anretning, finesse og detaljer i forhold til spisestedets aura. 

Kort sagt er Bar Piatto fra starten lagt an på afslappet gang-i-den-image og anretninger, der er langt pænere og bedre end det, som stedet påstår, det er: et italiensk osteria med japansk tvist.

Bar Piatto ligger i Aarhus-institutionen Sct. Olufs gamle lokaler, som har fået en svingom med malerpensel, elektrikerskruetrækker og murerske – restaurantlokalet har kig til køkkenet, man sidder tæt og uden dug på bordene, og musikken spiller. 

Gruppen bag Bar Piatto tæller gode kræfter fra det aarhusianske naturvinsmiljø, pizzabagerier og ikke mindst en kogekunstner med erfaring fra bl.a. Sushi Anaba. Italien og Japan er vitterligt kombineret på tallerkenen.