Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Velkomstdrink

Mangler du inspiration til at peppe nytårsmenuen op med den helt rigtige velkomstdrink, eller vil du imponere vennerne med nogle af verdens bedste drinks? Så er du havnet det rigtige sted.
Euroman har samlet de bedste tips og opskrifter til dig, der drømmer om at finde din indre bartender frem på årets sidste aften.

 


Velkomstdrink til Nytår

Årets sidste fest skal ikke blot slutte af med et brag – den skal også starte med et. Den helt rigtige velkomstdrink sætter scenen for resten af aftenenen og sørger for, at festen får den allerbedste start. Men hvad skal der i nytårsglassene, når gæsterne ankommer? Det har Danmarks bedste bartender Kasper Riewe Henriksen svaret på.

Han giver en nem opskrift på den perfekte velkomstdrink til nytår, der er nem at gå til og ikke kræver alverdens ingredienser.

Få opskriften på en nem vindercocktail

Du behøver ikke at gå Tom Cruises bartender fra ‘Cocktail’ i beddene for at skabe en velkomstdrink, der sparker nytåret ordenligt i gang.

Gastro har samlet 5 opskrifter på cocktails til nytår, som selv den mest grønne bartender kan mixe sammen. Ud over den helt rigtige velkomstdrink finder du også opskrifter på drinks, der passer godt til efter middagen og cocktails, der glider godt ned, når nytårsraketterne har lagt sig efter midnat.

Savner du yderligere inspiration til den perfekte velkomstdrink, så har vi her samlet
3 lækre nytårs coktails fra 3 af byens bedste bartendere, som du uden den helt store forberedelse kan kaste dig over.

Har du ikke tid til at finde shakeren frem og ryste cocktails ud af ærmet, anbefaler vi her på Gastro, at du i stedet mixer en simpel men lækker velkomstdrink med Gin & Tonic sammen. Det tager blot få minutter, men vil helt sikkert vil sende dine middagsgæster i den syvende himmel.

Det mest simple bud på en velkomstdrink er måske også den mest klassiske. Champagne er ingrediensen, som din nytårsaften ikke kan undvære, og intet nytår uden lyden af champagnepropper, der springer. På Gastro kan du gå på opdagelse i 6 lækre cocktails med champagne, som kun tager få minutter at lave.

Ligesom alle andre typer hvidvin bør champagne serveres kølig. Den ideelle temperatur er mellem 6 og 9 grader. Hvis den bliver køligere, risikerer du at ødelægge den raffinerede smag af vin.Stil derfor den uåbnede flaske i 20-30 minutter i en spand med lige dele koldt vand og isklumper, inden du serverer den for gæsterne.

Sådan mixer du den perfekte velkomstdrink til nytår

Gastro har bedt Humberto Marquez, barchef og indehaver på Curfew på Vesterbro i København, om at lave en guide til den perfekte velkomstdrink til nytår. Valget er faldet på tre klassiske cocktails med champagne, men hvis du virkelig vil opnå gæsternes beundring, kan du passende kaste dig over tre helt nye opskrifter, som Humberto Marquez har opfundet til lejligheden.

5 gode råd til forberedelse af velkomstdrinken.
Ligesom med alt andet her i livet, kommer du bedst i mål med den rette forberedelse. Her er fem nemme tips, du skal følge, før du begynder at mixe din cocktail:

1. Sørg altid for at have rigeligt is.

2. Vælg 1-3 cocktails og lav dem ordentligt. Hvis du gaber over for mange cocktails, ender du som regel med ikke at få lavet nogen af dem.

3. Køb de rigtige råvarer. Bedre råvarer giver bedre cocktails.

4. Lav tingene selv frem for at købe premixede produkter. Det er ofte nemmere, billigere og giver et bedre produkt.

5. Hold det simpelt.

Server i de rigtige glas:
Champagne bør serveres i høje champagneglas, da de er designet til at bevare smag og bobler. Glassene behøver ikke at blive kølet før brug.

Fremgangsmåde:
Bland og ryst alle ingredienserne undtagen champagnen med isklumper i en shaker. Si og hæld herligheden i et cocktailglas, og fyld op med champagne på toppen. Pynt med friske blade af ananas salvie og citronverbena.

Inspiration til klassiske velkomstdrinks
Selvom nytårsaften og cocktails går fantastisk sammen, så er årets sidste fest langt fra den eneste gode anledning til at byde dig selv og dine gæster på en festlig velkomstdrink. Herunder kan du finde inspiration til et væld af velsmagende drinks, som går godt til alle festlige lejligheder.

• 3 drinks fra Danmarks bedste bartender
Sådan laver du den perfekte Old Fashioned
Sådan laver du den perfekte Americano
Sådan laver du en perfekt Negroni

Guide: Verdens mest populære cocktails

Hvert år omkring årsskiftet, udgiver Drinks International en artikel, der kårer de mest populære cocktails i årets løb. 100 forskellige barer rundt omkring i verden er blevet adspurgt om, hvilke cocktails de oftest langer over disken. Du kan finde de 10 mest populære drinks lige her:

De 10 mest populære cocktails i verden

Se, hvad vi ellers skriver om: Cocktail, Drinks, Champagne og Gin