Nemt og festligt: 3 lækre nytårs-cocktails fra 3 af byens bedste bartendere
Foto: Nichlas Hechmann

Nemt og festligt: 3 lækre nytårs-cocktails fra 3 af byens bedste bartendere

Nemt og festligt: 3 lækre nytårs-cocktails fra 3 af byens bedste bartendere

Du behøver ikke at rejse til den anden side af jorden for at høste pandagræs til de her drinks.

Nu er det jo ikke fordi man absolut drikke sig stiv for at have det sjovt.

Alligevel synes vi, at en serie af forskelligartede alkoholiske drikke hører med til en god nytårsaften. Ud fra et strengt gastronomisk perspektiv, naturligvis.

Den mest åbenlyse er selvfølgelig mousserende, og vi har tidligere anbefalet fem fantastiske champagner til lejligheden.

Men når man kommer lidt længere hen ad aftenen, kan det være dejligt med noget lidt stærkere, der kan hjælpe lidt på fordøjelsen og døsigheden oven på for meget steg og ovnkartofler. Ja, netop, en cocktail!

Men hvad skal man finde på, når G&T’en begynder at virke fortærsket, og man ikke orker den Captain Morgan, som en af gæsterne af nok skal tage med, fordi der er tilbud på den? Når man gerne vil imponere sine gæster med noget nyt, men ikke har tid eller lyst til at sætte ud på den store jagt efter eksotiske ingredienser?

Disse gode spørgsmål har vi bedt tre af Københavns bedste bartendere besvare for os. Her er deres opskrifter på nytårsdrinks, der kan købes ind til i et velassorteret supermarked:



Nicklas Jørgensen, Helium: Evergreen Sour

”Det er en drink, som min kollega Jeppe Nothlev og jeg vandt den danske udgave af Absolut Invite med i 2016. Jeg synes, den med sin syrlighed er god at sætte sammen med mad med fede elementer. Og så føles den lidt sund med persillen.”


Det skal der i:

- 4cl vodka
- 2cl Lillet Blanc (fransk aperitif)
- 2cl friskpresset limesaft
- 2cl sukkersirup (1:1 vand/sukker, kog vand i elkedel, hæld over sukker, stavblend i 20 sekunder, voila!)
- Håndfuld bredbladet Persille
- Hviden fra et halvt æg

Sådan gør du:

1. Hæld alle ingredienserne sammen i en shaker.
2. Ryst i 5-8 sekunder.
3. Tilsæt isterninger, og shake herefter med megen kraft i 8-10 sekunder.
4. Sigt væsken gennem en finmasket sigte over i et lowball/whiskyglas med isterninger i.
5. Pynt af med en flot kvist persille - hvis man har det, så gør et par sprøjt absint fra en forstøverflaske underværker for smagen i denne drink.
NB: Hvis ikke du har et shakersæt, så udelad æggehviden, og rør ingredienserne sammen i en kande.

Gobo Hansen, Trio: French 75

”Det er en både klassisk og ikonisk cocktail fra 1920’erne. Der er mange gode cocktails med champagne, som for eksempel Negroni Sbagliato eller Old Cuban som vi p.t. har på kortet på Trio http://restauranttrio.dk/media/4232/barkort-trio.pdf, men French 75 er en af mine yndlinge på grund af dens enkelhed. Du kan virkelig smage dens fire ingredienser. Der er ikke noget bullshit ved den cocktail.”

LÆS OGSÅ: Skyhøj satsning: Trio serverer barmad, som du aldrig har fået den før

Det skal der i en drink:

- 2 cl gin ( for eksempel Tanqueray)
- 1 cl friskpresset citronsaft
- 1 cl sukkersirup (1,5 del sukker til 1 del kogende vand)
- 6 cl champagne

Sådan gør du:

1. Hæld gin, citronsaft og sukkersirup i et shakerglas.
2. Fyld shakerglasset med is, og shake i ca. 8 - 10 sek.
3. Si væsken fra isen over i et champagneglas.
4. Top glasset op med champagnen.
5. Pynt med en citronskal.

Humberto Marques, Curfew: Triumph Fizz

“Der er ikke noget bedre end at nyde årstidens ingredienser, i dette tilfælde de søde sharonfrugter, der passer godt sammen med kardemommen, syrligheden fra citronen og den perlende champagne. Til sammen komplementerer de den krydrede gin perfekt i denne drink.”

Det skal der i:


- 5 cl gin (Tanqueray eller Beefeater)
- 3 cl sharonfrugt uden skind, pureret i blenderen (går nogle steder under navnet kaki)
- 2 kardemommekapsler, knust med morteren
- Saft af en citron
- 1 cl honning
- 3 cl tør champagne (for eksempel Perrier-Jouët Grand Brut)

Sådan gør du:

1. Ryst gin, sharonfrugt, citronsaft, kardemomme og honning i en shaker.
2. Sigt væsken over i et cocktailglas.
3. Top op med champagnen.

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste bartender: Sådan laver du en rigtig gin og tonic

Se, hvad vi ellers skriver om: Cocktail, Bar, Guide til København, Alkohol, Champagne og Drinks