Nytår: De bedste cocktails
Årets sidste aften nærmer sig med hastige skridt. Men hvad skal der i nytårsglassene? En af Danmarks bedste bartendere giver her tre bud på aftenens sjusser. Kasper Riewe Henriksen, der har dystet mod eliten af bartendere i Diageo World Class og er tidligere bartender på Ruby, giver her sit bud på tre favoritcocktails, alle kan lave.

1 drink
Total:5 minutter
Ingredienser
French 75
- 2 cl. Tanqueray Ten
- 1 cl. friskpresset citronjuice
- 0,5 cl. sukkersirup. (1,75 dele sukker opløst i 1 del vand)
Sailor's coffee
- 4 cl. Ron Zacapa 23
- 2 cl. Heering Coffee
- 1 cl. kondenseret mælk (mælk indkogt med sukker)
Whiskey toddy
- 6 cl. Johnnie Walker Black Label
- 2 cl. friskpresset citron
- 9 cl. varm Ginger Beer
- 2 tsk. honning
- 2 skiver ingefær
- 1 drys kanel
French 75
- Alle ingredienser på nær champagnen shakes med is og sies op i et champagneglas uden is.
- Drinken toppes med en tør champagne og pyntes med citronskal og et kirsebær.
Sailors Coffee
- Den kondenserede mælk røres i de to øvrige produkter, så denne opløses.
- Herefter shakes det hele med is og sies op i en lille kaffekop eller cocktailglas uden is.
- Til slut rives lidt muskat over cocktailen.
Whisky Toddy
- Stød ingefæren i bunden af glasset og tilsæt alle ingredienser undtagen whisky.
- Omrør til honningen er opløst og si drinken over i et varmt glas med whisky.
- Pynt cocktailen med en appelsinskive med nelliker og en kanelstang.
5 gode råd, når du selv skal i gang
- Sørg altid for at have rigeligt is. Tænk is som en ingrediens. Is holder is koldt, så spar ikke på den.
- Vælg 1-3 cocktails og lav dem ordentligt. Forsøget på at lave for mange forskellige derhjemme ender som regel med, at ingen bliver lavet.
- Bedre råvarer giver bedre cocktails.
- Det er ofte nemmere, billigere og bedre at lave tingene selv frem for at købe premixede produkter.
- Hold det simpelt.


