Americano
Foto: Nina Buth Olsen

Klassiske cocktails: Sådan laver du en perfekt Americano

Her kan du se opskriften på Americano, som Euromans faste bartender laver den i vores webtv-serie ’Fredagsbaren.

clock 5 minutter
printer Print
plate 1 person

Americano

  • 3 cl Vermouth Rosso
  • 3 cl Campari
  • 3 cl danskvand
  • Appelsinskive til pynt
  • Isterninger

Sådan gør du

“Shaken, not stirred” er muligvis den mest kendte sætning fra Agent 007s univers, men den første cocktail James Bond indtog i Ian Flemings fortællinger, var faktisk ikke Martinien, men derimod Americanoen.

Americanoen er med dens bitre, forfriskende og afrundede smag en god aperitivo til pre-dinner og after dinner. Cocktailens dybe, røde farve kommer fra de to hovedingredienser, Campari og Vermouth Rosso, som henholdsvis stammer fra Milano og Turino i Italien, og derfor var drinkens oprindelige navn ’Milano-Torino’. I begyndelsen af den 20. århundrede fik amerikanske turister øjnene op for den italienske cocktail. De tilføjede blot lidt danskvand og sådan fik cocktailen sit nuværende navn, Americano.

Americanoens efterfølger er Negronien, som du kan se opskriften på her.

  1. I et glas hældes Vermouth Rosso og Campari.
  2. Tilsæt isterninger og top af med dansk vand efter smag.
  3. Rør rundt og sæt en skive appelsin på toppen.

Se hvordan du laver en Americano og Negroni her:

Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks, Bar, Cocktail, Alkohol, Video, Euroman tv og Velkomstdrink