Er der mange, der spiser is om vinteren?

”Ja, vi har masser af stamkunder, som kommer hele vinteren igennem. Vi er selvfølgelig også begunstiget af at ligge midt i Nyhavn, men hvis man kigger på statistikker over købte is per indbygger, så er det i de skandinaviske lande samt Grønland, hvor det jo ofte er rigtig koldt, at man sælger mest is.”

Spiser du selv is om vinteren?

”Ja, jeg synes, det er hyggeligt, og jeg kan snildt finde på at byde på is, hvis jeg fx har et møde. Det er en god isbrækker, om man vil. Det giver et helt andet momentum at spise is i stedet for at sidde med en flødeskumskage eller en smoothie. Is har en lækker substans, man vågner op af.”

Hvad er fordelen ved at spise is om vinteren?

”I vintersæsonen bliver isen ofte et socialt hyggemoment. Om sommeren har folk så travlt og er altid på vej videre et andet sted hen. Der bliver isen mere købt af nød, fordi det er så varmt, eller fordi ungerne er ved at rive hovederne af forældrene. Og så er der selvfølgelig den store fordel, at isen ikke smelter lige så hurtigt om vinteren. Man bestemmer selv i hvilket tempo, man vil spise den, modsat om sommeren, hvor man virkelig skal åbne svælget for at nå det.”

Er det nogensinde for dårligt vejr til at spise is?

”Næ. Om vinteren gælder det nærmest, at jo dårligere vejr det er, jo mere is sælger vi. Så søger folk ly nede hos os, og så får de sig en is og sidder og nyder den med god tid på hånden. Det helt dårlige tidspunkt for issalg er faktisk, når det er lidt halvlunkent vejr om sommeren.”

Hvad vil du sige til dem, der slet ikke gider at spise is om vinteren?

”Det er uvidenhed ikke at ville spise is om vinteren. De skal sætte sig ned og få sig en friskbagt belgisk vaffel med et par kugler rom/rosin og stracciatella og smage, hvordan chokoladesovsen stivner på den kolde is og smelter på den varme vaffel. Så bliver det ikke bedre.”