København har jo ikke ’byer’ i byen, som for eksempel New York med Chinatown og Little Italy og så lidt alligevel, på en måde … Takket være parret Philip Skovgaard og Lea Parkins Benjaminsen.
De har i hvert fald gjort deres til at gøre en lille del af Vesterbro og Frederiksberg – fra Gl. Kongevej over Bagerstræde og Vesterbrogade til Oehlenschlægersgade til et lille Little Italy.
I disse fire gader, som ligger forholdsvis tæt, har parret sat fire restauranter i verden inden for de seneste 10 år.
Deres ’førstefødte’ er den i Oehlenschlægersgade, Sfuso & Cicchetti, som kom til verden i 2012 som en lille vinhandel med store bag in box i litermål (sfuso) i en kælderbutik med lidt venetianske ’tapas’, cicchetti, der fik vokseværk og blev udvidet til en minirestaurant med salg af hjemmelavet pappardelle – 8 gæster kunne man betjene pr. aften.
I 2013 rykkede parret længere ned ad Oehlenschlægersgade og åbnede vinbaren Bevi Bevi, en af de første italienske vinbarer i byen med små italienske retter serveret family style.
I dag er stedet fortsat en vinbar med drinks og barmad.
Siden er ’børneflokken’ udvidet med Mangia i 2016, hvis køkken dyrker Piemonte og håndlavet pasta, og Bar La Una i 2020, som nok bedst beskrives som en gastropub med rustik italiensk og fyldig bondemad på kortet (salsiccia, porchetta, linser, pasta, skaldyr).