Har du 5.995 kroner, der ligger og brænder i lommen, uden du har den fjerneste idé om, hvordan de skal bruges?

Vi har en idé: I den kommende weekend flytter Michelin-kokke fra hele Norden nemlig teltpælene til Fristaden for at lave mad under åben himmel.

Bag initiativet gemmer sig den svenske madfestival med det franske navn, Stars du Nord. For tredje år i træk slår de dørene op til den omrejsende restaurant Materia, der de tidligere år har holdt til i Stockholm og Lapland, på en endnu hemmelig lokalitet på Christiania fra fredag den 25. august til og med søndag den 27. august.

Af stjernekokke, der skal tilberede mad blandt 16-årige efterskolepiger i røde trøjer med tre gule prikker og den forfriskende lugt af hash, findes Alan Bates fra københavnske Connection, Jae Wilkinson, der er den eneste kvindelige Michelin-modtager fra Norden i år, Michelin-veteranen Sayan Isaksson fra svenske Nour og den svenske Bocuse d’Or-medaljevinder Sebastian Gibrand.

Topkokkene kommer til at tilberede mad på bål, som serveres til de, skal vi sige mere økonomiske velstillede borgere, der har forvildet sig ud på Christiania for en aften i stjernernes tegn.

Mange af råvarerne kommer fra fristadens egen jord, som Københavns Universitet har testet kvaliteten af forud for ankomsten af kokkene. Sneglene og kamillen blev efter testen vurderet til at værende for giftige, men ellers skulle resten altså være helt okay.

Foruden råvarerne fra Christianias jord vil kokkene gøre brug af et nøje udvalg af lokalproducerede varer. Med i kuvertprisen på 5.995 kroner følger desuden en vinmenu bestående af danske vine.

Hvis du ikke skal ud at bruge små seks tusinde kroner på én aften, er der også mulighed for at slippe billigere. Lørdag og søndag er det nemlig muligt at besøge Materia til frokost mellem klokken 11 og 14, hvor resterne fra aftenens måltid bliver genbrugt, til en efter sigende ikke blot ydmyg, men også jordnær pris.

Billetsalget til Stars du Nord 2023 er i gang, og de kan købes her.